Η σκορδόσουπα είναι μια ζεστή και θρεπτική επιλογή που μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχος τις κρύες μέρες του χειμώνα. Πλούσια σε γεύση και με έντονο άρωμα σκόρδου, αυτή η σούπα είναι ιδανική για να τονώσει το ανοσοποιητικό σας και να σας προσφέρει μια αίσθηση θαλπωρής. Παρακάτω, θα βρείτε μια εύκολη συνταγή για να την φτιάξετε στο σπίτι.

Υλικά:

  • 1 κεφάλι σκόρδο (περίπου 8-10 σκελίδες), καθαρισμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών (ή κοτόπουλου, αν προτιμάτε)
  • 1 πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
  • Φρέσκο θυμάρι για γαρνιτούρα (προαιρετικά)
  • Λίγη κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάστε το σκόρδο: Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις σκελίδες του σκόρδου και σοτάρετέ τες μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Βγάλτε τις και αφήστε τις στην άκρη.
  2. Σοτάρετε το κρεμμύδι: Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετέ το μέχρι να μαλακώσει και να πάρει ελαφρύ χρώμα.
  3. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά: Ρίξτε τις σοταρισμένες σκελίδες σκόρδου ξανά στην κατσαρόλα, προσθέστε την πατάτα, το φύλλο δάφνης και τον ζωμό. Αφήστε το μείγμα να βράσει και μειώστε τη φωτιά.
  4. Μαγειρέψτε τη σούπα: Αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η πατάτα.
  5. Χτυπήστε τη σούπα: Αφαιρέστε το φύλλο δάφνης και, με ένα μπλέντερ χειρός, χτυπήστε τη σούπα μέχρι να γίνει λεία.
  6. Σεζόν και σερβίρισμα: Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, γαρνίροντας με λίγο φρέσκο θυμάρι και λίγη κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι για επιπλέον γεύση, αν θέλετε.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Πατατόσουπα: Μια απαλή και ζεστή απόλαυση