Εάν θέλετε vegan κεφτεδάκια δοκιμάστε αυτή την συνταγή, με τα πιο νόστιμα και μαλακά κεφτεδάκια που έχετε φάει. Η σάλτσα κόκκινης πιπεριάς, δένει τόσο τέλεια με τα κεφτεδάκια που δημιουργεί το τέλειο πιάτο που θα λατρέψετε!

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

  • 2 φλιτζάνια μαγειρεμένο καστανό ρύζι
  • 1 φλιτζάνι πεκάν
  • 4 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
  • 850 γρ κονσέρβα ρεβίθια
  • 1/2 φλιτζάνι διατροφική μαγιά
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξερό βασιλικό
  • 2 κσ αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 φλιτζανιού ψίχα ψωμιού

Για την σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

  • 2 ψητές κόκκινες πιπεριές
  • 430 γρ γάλα καρύδας
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • πολύ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι ξερό βασιλικό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 πρέζα τριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • βασιλικό ή μαϊντανό για γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση

Σε έναν μπλέντερ προσθέστε το μαγειρεμένο καστανό ρύζι, τα πεκάν και το σκόρδο και χτυπήστε τα μέχρι να αλεστούν. Προσθέστε τα περισσότερα από τα, τη διατροφική μαγιά, τον πελτέ ντομάτας, το ελαιόλαδο, τον βασιλικό, αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Χτυπήστε μέχρι να αλεστεί σε ένα παχύρρευστο μείγμα που μπορεί να πλαστεί σε κεφτεδάκια. Προσθέστε τα υπόλοιπα ρεβίθια και τα χτυπήστε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 °C και πλάστε το μείγμα σε μπαλάκια χρησιμοποιώντας περίπου 2 έως 2 1/2 κουταλιές της σούπας ανά μπάλα. Λαδώστε ένα ταψί και βάλτε τα κεφτεδάκια περιχύνοντας με λάδι. Ψήστε για 25-30 λεπτά, αναποδογυρίζοντας μέχρι τη μέση για πιο ομοιόμορφο ψήσιμο. Σε ένα μπλέντερ ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα ψητής κόκκινης πιπεριάς.

Ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και ζεστάνετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά αφήνοντάς την να σιγοβράσει. Προσθέστε τους ρεβιθοκεφτέδες και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθούν, περίπου 5 λεπτά. Γαρνίρετε με φρέσκα μυρωδικά, μαύρο πιπέρι και λίγη vegan παρμεζάνα και σερβίρετε ζεστό.