Απολαύστε τις τραγανές έξω και μαλακές μέσα πατάτες με γεύση λεμόνι και μπαχαρικά. Σε μόλις μια ώρα θα έχετε ένα γευστικό ορεκτικό στο τραπέζι σας.
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- 50 ml ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένες
- Τριμμένο ξύσμα και χυμό 1½ λεμόνι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
- 2 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
Εκτέλεση
Ξεκινήστε κόβοντας σε λεπτές φέτες τις πατάτες και βάλτε τες σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C, στραγγίζουμε τις πατάτες και τις στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας. Στοιβάζουμε τις φέτες όρθιες σε γραμμές που διατρέχουν το μήκος του ταψιού του φούρνου.
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό με το ξερό θυμάρι και τη ρίγανη. Περιχύστε το μείγμα στις πατάτες και πασπαλίστε με αλάτι και το φρέσκο θυμάρι.
Ψήνουμε για 60-70 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν. Καλή σας όρεξη.
Δείτε επίσης: Το πιο λαχταριστό και κρεμώδες κοτόπουλο με μανιτάρια