Στις περισσότερες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, η συνήθεια των ανδρών να ουρούν όρθιοι είναι γεγονός. Ωστόσο, αυτή η πρακτική φαίνεται ότι είναι αρκετά ανθυγιεινή αλλά και επικίνδυνη για τον προστάτη. Η συζήτηση για το αν οι άνδρες θα πρέπει να κάθονται ή να στέκονται όρθιοι όταν πηγαίνουν στην τουαλέτα έχει αναδειχθεί πρόσφατα μέσω μιας δημοφιλούς ανάρτησης στο Twitter από τον λογαριασμό ‘non aesthetic things’.


Η ανάρτηση με τίτλο «Γιατί οι άνδρες δεν πρέπει να ουρούν όρθιοι» παρουσίασε ένα βίντεο στο οποίο ένας άνδρας είχε ξεχωριστό όγκο ούρων, υποδεικνύοντας ότι ίσως είχε κρατήσει την ανάγκη του για αρκετή ώρα. Το βίντεο εξηγεί ότι όταν οι άνδρες ουρούν όρθιοι, συνήθως στοχεύουν σε τέσσερα σημεία. Αν και το πίσω μέρος της τουαλέτας μπορεί να φαίνεται σαν η καλύτερη επιλογή, είναι στην πραγματικότητα η πιο καταστροφική.

Το βίντεο ανέφερε ότι η ανάκλαση των σταγόνων των ούρων μπορεί να φτάσει έως και 7,550 σταγόνες. Αν στοχεύσετε στη μέση της τουαλέτας, αυτό μειώνεται σε περίπου 372 σταγόνες. Τα ούρα μπορούν να ταξιδέψουν μεταξύ 7.5-15 εκατοστών, αλλά οι σταγόνες μπορούν να φτάσουν και μέχρι 91 εκατοστά, πιθανόν να προσγειώνονται σε οδοντόβουρτσες, χαρτιά υγείας και πετσέτες.

Πολλοί σχολιαστές στο Twitter αντέδρασαν με ποικιλία σχολίων. Ορισμένοι εξέφρασαν ανακούφιση που δεν έχουν τις πετσέτες στην τουαλέτα, ενώ άλλοι αναρωτήθηκαν αν ήταν μόνο αυτοί που δεν είχαν μάθει για τους κινδύνους της όρθιας ούρησης.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η καθιστή θέση είναι πιθανότατα η πιο υγιεινή επιλογή. Σύμφωνα με μια έρευνα της YouGov, το 60% των ανδρών στη Γερμανία κάθονται όταν ουρούν, πράγμα που φαίνεται να τους έχει διδάξει από νεαρή ηλικία. Ο Gerald Collins, σύμβουλος ουρολόγος, δήλωσε ότι η καθιστή θέση είναι «πιθανώς η πιο αποτελεσματική» και υγιής επιλογή για την ούρηση.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.