Θέλεις να φτιάξεις το τέλειο avocado toast, το πιο δημοφιλές τοστ του instagram – που είναι και πεντανόστιμο; Είσαι στην σωστή συνταγή. Το avocado toast δεν είναι απλά λίγο λιωμένο αβοκάντο σε μία φέτα τοστ. Θέλεις το ψωμί να είναι φρυγανισμένο και γευστικό, η στρώση αβοκάντο να είναι πλούσια, κρεμώδης αλλά και με μερικά ανέπαφα κομμάτια του. Το πιπέρι πρέπει να είναι φρεσκοτριμμένο και το λεμονάκι φρεσκοστημμένο. Τόσο απλά.
Το μυστικό όμως είναι ένα, να είναι αρκετά παχιά η στρώση του αβοκάντο. Ειλικρινά, κάνει μεγάλη διαφορά, καθώς το γεύεσαι στο μέγιστο.
Εγώ, προτιμώ τα απλά πράγματα, έτσι, δεν προσθέτω τίποτα άλλο στο avocado toast μου, όπως ντομάτα, φέτα κ.ά. Θέλω να νιώσω στο έπακρον την ωραία γεύση του αβοκάντο μαζί με το φρυγανισμένο ψωμί. Εσύ, ωστόσο, μπορείς να πειραματιστείς όσο θέλεις.
Η διαδικασία είναι απλή: παίρνεις ένα γινωμένο αβοκάντο – να ξέρεις η ποικιλία με την μαύρη φλούδα είναι σχεδόν πάντα έτοιμη για κατανάλωση, δεν θα χρειάζεται να περιμένεις εάν δεν βρεις. Το κόβεις με ένα μαχαίρι στην μέση, ώστε να σχηματιστούν 2 κομμάτια. Αφαιρείς το κουκούτσι με ένα μαχαίρι. Με ένα μεγάλο κουτάλι, διαχωρίζεις το εσωτερικό του αβοκάντο από την φλούδα του. Για την συγκεκριμένη συνταγή θα χρειαστείς ένα μικρό αβοκάντο για κάθε φέτα.
Σε ένα πίατο ή μπολάκι, λιώνεις με το πιρούνι το αβοκάντο. Προσοχή όμως, δεν το θέλουμε όλο κρέμα. Πρέπει να είναι και αρκετά κρεμώδες αλλά και να έχει μερικά κομματάκια. Δες περίπου πως θα πρέπει να είναι η σύστασή του, στην παρακάτω φωτογραφία.
Το ψωμί, πρέπει να είναι και αυτό το ιδανικό. Και το βρήκα.
Δοκίμασα το νέο ψωμί Κατσέλης Διπλοζυμωτό και αποφάσισα ότι είναι το τέλειο για αυτήν την συνταγή – και πολλές άλλες. Διαβάζω ότι παρασκευάζεται από επιλεγμένα άλευρα, αλεσμένα σε πετρόμυλο, με ελαιόλαδο και με διαδικασία διπλής ζύμωσης που αφήνει το χρόνο στο προζύμι να ξεκουραστεί και να ωριμάσει πριν ξαναζυμωθεί με το ζυμάρι.
Έτσι, το ψωμί που θα χρησιμοποιήσω έχει μια αφράτη, χαρακτηριστική υφή, πλούσια γεύση και άρωμα. Επίσης, πολύ θετικό θεώρησα ότι διατηρείται αναλλοίωτο για όλη την εβδομάδα και αναγράφει και πως δεν έχει συντηρητικά! Η συσκευασία έρχεται σε φέτες, ώστε να μην κόβω για να φτιάξω το avocado toast μου, και έρχεται σε 4 επιλογές: κλασσικό σταρένιο, ολικής άλεσης, πολύσπορο και καλαμποκιού με ηλιόσπορο.
Εγώ, επέλεξα για την συγκεκριμένη συνταγή το πολύσπορο, καθώς ταιριάζει πολύ με την γεύση του αβοκάντο, ειδικά στην φριγανισμένη του μορφή.
Φριγανίζεις, λοιπόν, τις φέτες ψωμί, ώστε να γίνουν τραγανές, ζεστές και νόστιμες.
Με το πιρούνι, απλώνεις το αβοκάντο πάνω στις φέτες ψωμί. Μην ξεχνάς, πρέπει να είναι πλούσια η στρώση. Μην το τσιγκουνευτείς. Τρίβεις και λίγο φρέσκο μαύρο πιπέρι, στρίβεις και ελάχιστο λεμόνι ίσα ίσα να πάρει λίγη ξινή γεύση και voila, έτοιμο!
Θα γίνει το νέο σου αγαπημένο πρωινό/δεκατιανό/snack/βραδινό.