Δεν πρόκειται να πιστέψετε πόσο εύκολη και νόστιμη είναι αυτή η συνταγή. Θα γίνει σίγουρα ένα από τα αγαπημένα σας επιδόρπια και είναι και υγιεινό αφού δεν περιέχει χωρίς ζάχαρη.
Υλικά
Για την κρούστα:
1 φλιτζάνι ανάλατα αμύγδαλα καβουρδισμένα και τριμμένα στο μπλέντερ
6 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
3 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
250 γρ philadelphia σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνια άπαχο τυρί cottage
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας σπόρους chia
¼ φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
4 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
4 κουταλιές της σούπας γάλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρούστας.Χρησιμοποιώντας μια λίστα για muffin απλώνουμε το μείγμα και το πιέζουμε ομοιόμορφα κατά μήκος του πυθμένα αλλά και στα πλαινά.
Για τη γέμιση θα χρειαστεί να προσθέσετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και να τα ανακατέψετε για 3 λεπτά μέχρι να γίνει λεία η κρέμα. Απλώνετε την κρέμα σε κάθε μπολάκι που φτιάξατε και αφήνετε το γλυκό στην κατάψυξη για 2 ώρες. Τέλος, για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα μπορείτε να προσθέσετε στην κορυφή φράουλες.