Τα μακαρόνια είναι αδυναμία, είναι η λέξη κλειδί για κάθε σπίτι που θέλει να ετοιμάσει κάτι γρήγορο και γευστικό. Είναι το φαγητό που δεν θα αφήσει το έτερον ήμισυ ασυγκίνητο και σίγουρα νηστικό. Το ήξερες όμως ότι υπάρχουν 3 μικρά κολπάκια. Αν θέλεις να λέγεσαι μάστερ στη κουζίνα διάβασε παρακάτω και δεν θα χάσεις.
Τι να κάνεις αν κολλήσουν τα μακαρόνια
Αν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκες να κάνεις είναι να βάλεις οποιαδήποτε λιπαρή ουσία δηλαδή λάδι ή βούτυρο λυπάμαι αλλά έχασες. Με αυτόν τον τρόπο τα μακαρόνια δεν θα κρατήσουν τη σάλτσα μετά, άσε που θα φορτωθείς με έξτρα θερμίδες. Αν τα μακαρόνια σου λοιπόν βράσουν πιο γρήγορα για να μη κολλήσουν μέχρι να τα σερβίρεις, πρόσθεσε λίγη σάλτσα. Αν πάλι δεν θες κάτι τέτοιο μπορείς να τα “ξεπλύνεις”, ναι καλά διάβασες, με κρύο νερό προκειμένου να φύγει το άμυλο, η βασική αιτία που τα κάνει να κολλάνε μεταξύ τους.
Σε 60” έτοιμα μακαρόνια!
Σου ακούγεται τρελό έτσι; Μάθε πως θα το κάνεις: Πάρε μια σακούλα από αυτές που σφραγίζονται καλά και βάλε μέσα τα μακαρόνια που θες να μαγειρέψεις την επόμενη μέρα. Γέμισε ένα μπολ με νερό και βύθισε μέσα τη σακούλα. Την επόμενη μέρα απλά ζεσταίνεις νερό σε μια κατσαρόλα και τοποθετείς τα μακαρόνια για 1 λεπτό.
Τα μακαρόνια της επόμενης μέρας
Αν έχουν περισσέψει μακαρόνια από την προηγούμενη μέρα και να είναι χωρίς σάλτσα μπορείς να τα τοποθετήσεις σε ένα μπολ και να ζεστάνεις λίγο νερό στον βραστήρα και ρίξε το καυτό νερό από πάνω. Μόλις περάσει 1 λεπτό μπορείς να τα σουρώσεις και είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Αν πάλι θες να τα ζεστάνεις στον φούρνο βρέξε λίγο χαρτί κουζίνας και σκέπασε τα μακαρόνια. Αν τα έχεις κάνει με σάλτσα φρόντισε να τα σκεπάσεις με ένα καπάκι πριν τα βάλεις στον φούρνο μικροκυμάτων αλλά να τα ανακατεύεις αρκετά συχνά προκειμένου να δέσει ξανά η σάλτσα.