Το συγκεκριμένο κέικ έχει μια ιδιαίτερη γεύση λόγω του ποτού κι έτσι μπορεί να σερβιριστεί και σαν επιδόρπιο με λίγη σαντιγί στο πλάι. Ταιριάζει ιδιαίτερα στο χειμωνιάτικο σκηνικό και είναι πολύ αρωματικό.
Υλικά
70 γραμμάρια ξανθές σταφίδες
1 μικρό σφηνάκι μαύρο ρούμι
250 γραμμάρια φαρίνα
125 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
2 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμός πορτοκάλι
160 γραμμάρια μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζω σε ένα μπολ τις σταφίδες με το ρούμι για τουλάχιστον ½ ώρα.
Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και το χυμό πορτοκάλι κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Προσθέτουμε και τις σταφίδες με το ρούμι κι ανακατεύουμε απαλά.
Βουτυρώνουμε καλά μια μακρόστενη, αντικολλητική φόρμα για κέικ (αν χρησιμοποιήσουμε απλή φόρμα θα πρέπει να την αλευρώσουμε κιόλας) και ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180ο, φούρνο για 40’-45’ στη μεσαία σχάρα.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά και το βάζουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να το γαρνίρουμε και με σαντιγί.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.