Κρεμώδες κοτόπουλο σε σάλτσα λευκού κρασιού που δίνει ώθηση στη γεύση από καπνιστό μπέικον. Είναι αρκετά εύκολο για καθημερινά δείπνα, ενώ μπορεί να σταθεί εξίσου καλά για εορταστικά γεύματα.

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
  • 150g καπνιστό ραβδωτό μπέικον
  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 200g μανιτάρια, περίπου 10–15 μανιτάρια
  • ανάλατο βούτυρο μεγέθους μπουνιάς
  • πρέζα αποξηραμένα μικτά βότανα (κάρυ, εστραγκόν, δυόσμο ή ότι σας ευχαριστεί)
  • 250ml λευκό κρασί
  • 250ml κρέμα γάλακτος

Για το σερβίρισμα

  • 200g baby πατάτες
  • 150g πράσινα φασόλια

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το λάδι. Κόβουμε σε φέτες το μπέικον, το προσθέτουμε στο τηγάνι και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό. Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Όσο τσιγαρίζεται το μπέικον, κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες μεγέθους μπουκιάς. Βάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, το αλατοπιπερώνουμε και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη στην πιατέλα με το μπέικον.
  3. Όσο τσιγαρίζεται το κοτόπουλο, ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια. Χαμηλώνουμε ελαφρώς τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Όταν αρχίσει να αφρίζει, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλατοπιπερώνουμε και τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο, μαγειρέψτε για 1 λεπτό και μετά προσθέστε τα μανιτάρια. Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και μετά ανακατεύουμε με τα μυρωδικά.
  4. Περιχύνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Επιστρέψτε το κοτόπουλο και το μπέικον στο τηγάνι, συν τους χυμούς που βγήκαν κατά την ξεκούραση και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να πάρει βράση και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
  5. Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό προσθέστε τις πατάτες. Μαγειρέψτε για 10 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε τα φασόλια και μαγειρέψτε μαζί για άλλα 3 λεπτά. Στραγγίζουμε και σερβίρουμε με το κρεμώδες κοτόπουλο.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Καροτόσουπα με κάρυ: Μια βελούδινη απόλαυση!