Δεν έχεις χρόνο για να φτιάξεις κάτι… γκουρμέ; Κανένα πρόβλημα! Η σημερινή συνταγή είναι εύκολη και πεντανόστιμη!

Υλικά που θα χρειαστείς

1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
200γρ. ντομάτα κονκασέ
1 πρέζα ζάχαρη
Μπούκοβο ή 1 μικρή καυτερή πιπεριά τσίλι Λίγο βασιλικό ξερό ή φρέσκο Αλάτι Πιπέρι Ελαιόλαδο
3 αυγά
100γρ. φέτα

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά σε ένα κατσαρολάκι ή τηγάνι (που έχει καπάκι). Ρίχνουμε την ντομάτα μαζί με τη ζάχαρη, το μπούκοβο, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο πολύ χαμηλό (δε θέλουμε να κοχλάζει έντονα γιατί θα μας σπάσει τα αυγά). Μόλις η ντομάτα έχει μείνει με λίγα υγρά, σπάζουμε τα αυγά μέσα προσέχοντας να μη μας σπάσουν, ρίχνουμε και τη φέτα σε μικρά κυβάκια εδώ κι εκεί ανάμεσα στα αυγά και κλείνουμε με καπάκι. Αφήνουμε για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε κατ´ ευθείαν σε πιάτο με μπόλικο φρυγανισμένο ψωμί.