Για εσάς το ιδανικό πρωινό ή σνακ περιλαμβάνει φυστικοβούτυρο; Τότε θα ξετρελαθείτε με αυτή τη γλυκιά συνταγή.

Υλικά
200 γρ. φυστικοβουτυρο
50 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
Αποξηραμένες μπανάνες
Κανέλα τριμμένη

Για το γλάσο
2 ασπράδια αυγών
480 γρ. αχνη ζαχαρη
Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Στο μούλτι πολτοποιούμε τις μπανάνες τόσο όσο χρειάζεται για να έχουν κομματάκια, δεν τις κάνουμε τελείως σκόνη. Χτυπάμε στο μίξερ το φυστικοβούτυρο, το βούτυρο τη ζάχαρη άχνη και τέλος ρίχνουμε μέσα στο μείγμα τις μπανάνες. Πλάθουμε μπαλίτσες και αφήνουμε σε ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα στο ψυγείο ώσπου να ετοιμάσουμε το γλάσο.
Για το γλάσο:
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια ώσπου να γίνουν μαρέγκα (να ασπρίσουν). Όταν αρχίσουν να σφίγγουν, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε για δύο λεπτά ακόμη. Παίρνουμε τις μπαλίτσες του φυστικοβούτυρου, τις ρίχνουμε μέσα στο γλάσο και όταν καλυφθούν καλά, τις αφαιρούμε στο ίδιο ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να στερεοποιηθεί το γλάσο. Πασπαλίζουμε με κανέλα.