Ένας εξαιρετικός μεζές για κρασί ή τσίπουρο.
Υλικά
4 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε χοντρές φέτες
1 σφηνάκι πετιμέζι
1 σφηνάκι ξύδι βαλσαμικό (εγώ χρησιμοποίησα με cranberry)
Εκτέλεση
Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι (με καπάκι) και ρίχνουμε τα λουκάνικα.
Τα αφήνουμε να ροδίσουν για λίγο 3’-4’. Σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά κι αφήνουμε τα λουκάνικα για άλλα 8’-10’.
Ανοίγουμε το καπάκι και ρίχνουμε το πετιμέζι και το βαλσαμικό ξύδι. Αφήνουμε άλλα 4’-5’ ακόμα με ανοικτό καπάκι και σβήνουμε τη φωτιά.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.