Η Τσικνοπέμπτη είναι η απόλυτη γιορτή των κρεατοφάγων! Η ημέρα που ο αέρας γεμίζει λαχταριστές μυρωδιές από ψητά, οι ταβέρνες γεμίζουν ζωή και η διάθεση ανεβαίνει στα ύψη. Αν ψάχνεις το ιδανικό μέρος για να τιμήσεις το έθιμο, έχουμε για εσένα πέντε κορυφαίες επιλογές στην Αθήνα, που υπόσχονται μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία.
Wood (Κηφισιά) – Premium κοπές σε ατμόσφαιρα υψηλής αισθητικής
Στην καρδιά της Κηφισιάς, το Wood αποτελεί έναν παράδεισο για όσους λατρεύουν το εκλεκτό κρέας. Με premium επιλογές όπως πικάνια Black Angus και rib-eye Wagyu, εδώ η Τσικνοπέμπτη αποκτά γκουρμέ χαρακτήρα. Η ζεστή και μοντέρνα ατμόσφαιρα το καθιστά ιδανικό για όσους θέλουν να συνδυάσουν την ποιότητα με την κομψότητα.
Καλοφαγάς Steakhouse (Βριλήσσια) – Η απόλυτη εμπειρία ψητού
Αν προτιμάς την αυθεντική ταβερνίσια αίσθηση, τότε ο Καλοφαγάς Steakhouse στα Βριλήσσια είναι το μέρος σου. Φημισμένος για τις σταβλίσιες μπριζόλες και τα λαχταριστά παϊδάκια, προσφέρει μια γνήσια εμπειρία κρεατοφαγίας, με άψογη ποιότητα και ζεστή φιλοξενία.
Ananias Rotisserie (Μαρούσι) – Γαλλική rotisserie συναντά την αργεντίνικη parilla
Το Ananias Rotisserie στο Μαρούσι πηγαίνει την Τσικνοπέμπτη σε άλλο επίπεδο, παντρεύοντας την τέχνη της γαλλικής rotisserie με τις αργεντίνικες τεχνικές ψησίματος. Από το ζουμερό κοντοσούβλι από μπουτάκια κοτόπουλο μέχρι την πάπια γαλλικής εκτροφής, εδώ θα βρεις γεύσεις που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.
Brutus Tavern (Κολωνάκι) – Steakhouse πολυτελείας για τους λάτρεις της κρεατοφαγίας
Αν θέλεις να ζήσεις μια premium steakhouse εμπειρία, τότε η Brutus Tavern στο Κολωνάκι είναι η top επιλογή σου. Οι εξαιρετικές κοπές, όπως T-bone και Wagyu Tomahawk, κάνουν το μενού να ξεχωρίζει. Πρόκειται για ένα μέρος που συνδυάζει τη γαλλική φινέτσα με την αμερικανική παράδοση στο ψήσιμο.
Hoocut (Κέντρο Αθήνας) – Αυθεντικό σουβλάκι σε άλλη διάσταση
Για όσους θέλουν να τηρήσουν το έθιμο της Τσικνοπέμπτης αλλά με μια πιο casual επιλογή, το Hoocut στο κέντρο της Αθήνας είναι η καλύτερη λύση. Χρησιμοποιώντας εξαιρετικής ποιότητας κρέας και χειροποίητες πίτες, προσφέρει ένα επίπεδο σουβλάκι που θα σε κάνει να επιστρέφεις ξανά και ξανά.
Όποια και αν είναι η διάθεσή σου, μία από τις παραπάνω ταβέρνες θα σε κάνει να απολαύσεις την Τσικνοπέμπτη όπως της αξίζει – με άφθονο, καλοψημένο κρέας και μοναδικές γεύσεις!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply