της Εμμανουέλας Φωτεινού, Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός
Τι θα έλεγες για μια σούπα με ελάχιστα υλικά και γεμάτη αντιοξειδωτικά;
Τα υλικά που θα χρειαστείς για 2 άτομα:
- 1 σελινόριζα
- 2 καρότα
- 2 κολοκύθια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Κουρκουμά
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Καθαρίζουμε τα λαχανικά, τα κόβουμε σε κυβάκια και τα ψήνουμε στο φούρνο σε λαδόκολλα με το λαδάκι, το αλατοπίπερο και τον κουρκουμά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 30 λεπτά στον αέρα στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2: Φυλάμε λίγα κυβάκια σελινόριζας στην άκρη για το σερβίρισμα και τα υπόλοιπα τα μπλεντάρουμε (αν θέλουμε να γίνει πιο αραιή η σούπα μας προσθέτουμε λίγο ζεστό ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου!
Βήμα 3: Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι μόνο το πράσινο μέρος και τη σελινόριζα που φυλάξαμε.
Αν το αφήσουμε το μείγμα μας πολύ σφιχτό γίνεται και φανταστικός πουρές λαχανικών!
Πρότυπο κέντρο ευεξίας
Φωτεινού Εμμανουέλα
Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός
Σπύρου Μερκούρη 56 (πλησίον μετρό Ευαγγελισμού)
210 7251933 – 6981395214
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;