Αφράτο, δροσερό κέικ λεμόνι με υπέροχη γέμιση τυρί κρέμα. Σερβίρεται υπέροχα με τον απογευματινό καφέ.
Υλικά
Για το κέικ
- 130 γραμμάρια βούτυρο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
- Χυμός και ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι
- 2 αυγά
- 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο
Για την κρέμα
- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 50 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 βανίλια σκόνη
Εκτέλεση
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο μπολ κι ανακατεύουμε καλά με το μίξερ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
- Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε καλά δυο στρογγυλά ταψάκια διαμέτρου 23cm και μοιράζουμε το μίγμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180ο, φούρνο για 21’- 24’ στη μεσαία σχάρα.
- Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν πολύ καλά και τα βγάζουμε από τα ταψάκια.
- Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού χτυπώντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός μέχρι να έχουμε μια σφικτή κρέμα.
- Βάζουμε σε μια πιατέλα το ένα κέικ, απλώνουμε από πάνω την κρέμα τυριού και βάζουμε από πάνω το άλλο κέικ.
- Πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;