Σάββατο 4 Ιουλίου 2026
Μια μουσική γιορτή από την Κάτω Ιταλία και τη Μεσόγειο
Ο Κήπος του Μεγάρου υποδέχεται το Σάββατο 4 Ιουλίου, στις 21:00, τους Encardia, ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά μουσικά σχήματα που έχουν αφιερώσει την καλλιτεχνική τους διαδρομή στη μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας και της ευρύτερης Μεσογείου.
Με αφετηρία τη μουσική κληρονομιά των ελληνόφωνων περιοχών της Νότιας Ιταλίας, οι Encardia έχουν διαμορφώσει ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό στίγμα, συνδυάζοντας στοιχεία από την ταραντέλα, τις πολυφωνικές παραδόσεις και τα μεσογειακά μουσικά ιδιώματα με σύγχρονες ενορχηστρωτικές προσεγγίσεις.
Στον ανοιχτό καλοκαιρινό χώρο του Κήπου του Μεγάρου, η μουσική δεν περιορίζεται σε μια απλή ερμηνεία τραγουδιών, αλλά μετατρέπεται σε μια εμπειρία όπου ο ρυθμός, ο χορός και η σκηνική ενέργεια λειτουργούν ως αναπόσπαστα μέρη της αφήγησης. Τραγούδια για τον έρωτα, τη νοσταλγία, τη ξενιτιά, την απώλεια και την επιστροφή εναλλάσσονται με έντονες χορευτικές φόρμες, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που κινείται ανάμεσα στη συγκίνηση και την έκσταση.
Από την ίδρυσή τους το 2004 έως σήμερα, οι Encardia έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 3.000 εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχουν συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες, καθώς και με συμφωνικές ορχήστρες, θεατρικές ομάδες και πολυφωνικά σύνολα.
Πληροφορίες Εκδήλωσης
Ημ/νια: Σάββατο 4 Ιουλίου: 21:00
Ναταλία Κωτσάνη: τραγούδι, κρουστά
Bαγγέλης Παπαγεωργίου: ακορντεόν, φυσαρμόνικα, τραγούδι
Μιχάλης Κονταξάκης: κιθάρα, τραγούδι
Κώστας Κωνσταντάτος: κρουστά, μαντολίνο, τραγούδι
Γιώργος Ντάνης: κοντραμπάσο, τραγούδι
Κωνσταντίνα Καλκάνη: χορός
Αναστασία Δρούγα: χορός
Συντελεστές:
Οργάνωση Παραγωγής: Ντέμα Παλαιοκαρίτη
Παρουσίαση, επιμέλεια & μοντάζ: Νίκος Κανελλόπουλος
Ηχογράφηση & Mastering: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Ηχογραφικό Κέντρο
Tιμή Εισιτήριου: 15€
Προπώληση Εισιτηρίων: https://webtics.megaron.gr/el/events/?eventid=3894
Τμήμα Εισιτηρίων: https://webtics.megaron.gr/en/
( ΚΗΠΟΣ) ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1, Αθήνα
Tηλ. 2107282333, 2107282300

Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα και αγαπώ καθετί καινούργιο! Παρόλο που ξεκίνησα με σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, το πάθος μου για τη γραφή με οδήγησε στη Δημοσιογραφία, όπου ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου στο ΕΚΠΑ. Πάντα με γοήτευε ο κόσμος του lifestyle, της μόδας, της ομορφιάς και της διακόσμησης (ζυγός που θέλει αρμονία), και τώρα έχω τη χαρά να μοιράζομαι τις δικές μου ιδέες και σκέψεις μαζί σου. Είσαι έτοιμη για αυτό το ταξίδι;

Leave a Reply