Η ελληνική κουζίνα στέφεται η καλύτερη στον κόσμο για το 2024-2025!

Σύμφωνα με τα βραβεία του Taste Atlas, η ελληνική γαστρονομία κατέκτησε την κορυφή ανάμεσα στις 100 κορυφαίες κουζίνες παγκοσμίως, αφήνοντας πίσω την ιταλική και τη μεξικάνικη, που κατέλαβαν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Η κατάταξη του Taste Atlas: Ποια κουζίνες ξεχώρισαν;

Η Ελλάδα έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία, με μέσο όρο 4,6 (άριστα το 5). Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ιταλία με 4,59, ενώ το Μεξικό συμπληρώνει την τριάδα με 4,52.

Ακολουθεί η πλήρης λίστα των 20 κορυφαίων κουζινών:

  1. Ελλάδα
  2. Ιταλία
  3. Μεξικό
  4. Ισπανία
  5. Πορτογαλία
  6. Τουρκία
  7. Ινδονησία
  8. Γαλλία
  9. Ιαπωνία
  10. Κίνα
  11. Πολωνία
  12. Ινδία
  13. ΗΠΑ
  14. Περού
  15. Σερβία
  16. Βραζιλία
  17. Κροατία
  18. Κολομβία
  19. Βιετνάμ
  20. Ουγγαρία

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TasteAtlas (@tasteatlas)

Τα «διαμάντια» της ελληνικής κουζίνας

Η διάκριση της Ελλάδας βασίστηκε σε μια σειρά από παραμέτρους, όπως τα παραδοσιακά προϊόντα, τα εστιατόρια, και τα πιάτα της.

Τα ελληνικά προϊόντα που ξεχώρισαν:

  • Φυστίκια Αιγίνης (βαθμολογία 4,8)
  • Φοινίκι Λακωνίας (4,8)
  • Φάβα Σαντορίνης (4,7)
  • Πορτοκάλια Μαλεμέ Χανίων (4,7)

Αντίστοιχα, για την Ιταλία, μόνο η πίτσα ναπολιτάνα κατάφερε να αγγίξει την κορυφαία βαθμολογία 4,8.

Τα ελληνικά πιάτα που απογείωσαν τη χώρα στην πρώτη θέση:

  1. Γραβιέρα Νάξου
  2. Σαγανάκι
  3. Παϊδάκια
  4. Γραβιέρα Κρήτης
  5. Κοντοσούβλι
  6. Τρίγωνα Πανοράματος
  7. Συμιακό γαριδάκι
  8. Σφέλα
  9. Αρσενικό Νάξου
  10. Μπουγάτσα

Με τέτοιες γεύσεις, η ελληνική κουζίνα δεν θα μπορούσε παρά να κλέψει την παράσταση!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.