Η ελληνική κουζίνα στέφεται η καλύτερη στον κόσμο για το 2024-2025!
Σύμφωνα με τα βραβεία του Taste Atlas, η ελληνική γαστρονομία κατέκτησε την κορυφή ανάμεσα στις 100 κορυφαίες κουζίνες παγκοσμίως, αφήνοντας πίσω την ιταλική και τη μεξικάνικη, που κατέλαβαν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.
Η κατάταξη του Taste Atlas: Ποια κουζίνες ξεχώρισαν;
Η Ελλάδα έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία, με μέσο όρο 4,6 (άριστα το 5). Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ιταλία με 4,59, ενώ το Μεξικό συμπληρώνει την τριάδα με 4,52.
Ακολουθεί η πλήρης λίστα των 20 κορυφαίων κουζινών:
- Ελλάδα
- Ιταλία
- Μεξικό
- Ισπανία
- Πορτογαλία
- Τουρκία
- Ινδονησία
- Γαλλία
- Ιαπωνία
- Κίνα
- Πολωνία
- Ινδία
- ΗΠΑ
- Περού
- Σερβία
- Βραζιλία
- Κροατία
- Κολομβία
- Βιετνάμ
- Ουγγαρία
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Τα «διαμάντια» της ελληνικής κουζίνας
Η διάκριση της Ελλάδας βασίστηκε σε μια σειρά από παραμέτρους, όπως τα παραδοσιακά προϊόντα, τα εστιατόρια, και τα πιάτα της.
Τα ελληνικά προϊόντα που ξεχώρισαν:
- Φυστίκια Αιγίνης (βαθμολογία 4,8)
- Φοινίκι Λακωνίας (4,8)
- Φάβα Σαντορίνης (4,7)
- Πορτοκάλια Μαλεμέ Χανίων (4,7)
Αντίστοιχα, για την Ιταλία, μόνο η πίτσα ναπολιτάνα κατάφερε να αγγίξει την κορυφαία βαθμολογία 4,8.
Τα ελληνικά πιάτα που απογείωσαν τη χώρα στην πρώτη θέση:
- Γραβιέρα Νάξου
- Σαγανάκι
- Παϊδάκια
- Γραβιέρα Κρήτης
- Κοντοσούβλι
- Τρίγωνα Πανοράματος
- Συμιακό γαριδάκι
- Σφέλα
- Αρσενικό Νάξου
- Μπουγάτσα
Με τέτοιες γεύσεις, η ελληνική κουζίνα δεν θα μπορούσε παρά να κλέψει την παράσταση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply