Αυτή είναι μια χορταστική σούπα, ιδανική για τις κρύες μέρες. Με σγουρό λάχανο, πατάτα και πράσο, είναι θρεπτική και εύκολη στην παρασκευή. Σερβίρεται με ψητές φέτες ψωμιού με τυρί για ένα πλήρες γεύμα.

Υλικά

Για τη σούπα:

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο καρότο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. νιφάδες τσίλι
  • 1 μικρό σγουρό λάχανο, χοντροκομμένο
  • 4 μικρά πράσα, κομμένα σε φέτες
  • 1 μεγάλη πατάτα φούρνου, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 900ml (1½ λίτρο) ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών

Για τις φέτες ψωμιού με τυρί:

  • 8 φέτες μπαγκέτας
  • 8 φέτες ώριμο τσένταρ

Εκτέλεση

Για τη σούπα:

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή γάστρα. Προσθέστε το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο, το αλάτι και τις νιφάδες τσίλι. Τσιγαρίστε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά. Μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  2. Προσθέστε το λάχανο, τα πράσα και την πατάτα. Ρίξτε τον ζωμό και αφήστε το να πάρει βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να αρχίσουν να λιώνουν. Διατηρήστε τη σούπα ζεστή.

Για τις φέτες ψωμιού με τυρί:

  1. Προθερμάνετε το γκριλ σε δυνατή θερμοκρασία. Τοποθετήστε τις φέτες της μπαγκέτας σε ένα ταψί και καλύψτε τις με το τυρί.
  2. Ψήστε τις φέτες στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει.

Σερβίρισμα:
Σερβίρετε τη ζεστή σούπα σε μπολ και συνοδεύστε με τις τραγανές φέτες ψωμιού με τυρί.

Καλή σας όρεξη!

Leave a Reply

Your email address will not be published.