Σε χρώματα ΔΕΗ IRONMAN® 70.3® Marathon, Greece ντύθηκε ο Δήμος Μαραθώνα το τριήμερο 18-20 Οκτωβρίου 2024 και κατακλύστηκε από αμέτρητα χαμόγελα, χειροκροτήματα και έντονο ενθουσιασμό από περισσότερους από 2.300 αθλητές, 3.000 θεατές, 500 εθελοντές και 30 χορηγούς και υποστηρικτές.

Η κορυφαία τριαθλητική διοργάνωση, με τη σφραγίδα και τα παγκοσμίου κύρους πρότυπα της IRONMAN®, πραγματοποιήθηκε για 5η χρονιά στη χώρα μας από την ΕΥ ΖΗΝ Greece και φέτος φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορική γη του Μαραθώνα.

1.600 τριαθλητές από 60 χώρες του κόσμου κολύμπησαν 1,9χλμ στην παραλία του Σχινιά, ποδηλάτησαν για 90 χλμ. και στη συνέχεια έτρεξαν 21,1χλμ για να τερματίσουν στην παραλία της Νέας Μάκρης, με τη θερμή υποδοχή συγγενών, κατοίκων της περιοχής και φίλων του τριάθλου. Πρώτος στη γενική κατάταξη του κλασικού τριάθλου ΔΕΗ IRONMAN® 70.3® Marathon, Greece ήρθε ο Παναγιώτης Πολύζος (GR) με χρόνο 04:06:39, ο οποίος δήλωσε κατά τον τερματισμό του «Το φετινό ΔΕΗ IRONMAN® 70.3® Marathon, Greece ήταν πραγματικά ένα από τα δυσκολότερα που έχω κάνει ποτέ – όχι λόγω πίστας, αλλά λόγω καιρού. Ο αέρας δεν μας επέτρεψε να αναπτύξουμε μεγάλες ταχύτητες ούτε στο κολύμπι αλλά ούτε και κατά την ποδηλατική διαδρομή. Όμως, η διοργάνωση για άλλη μια φορά ήταν εξαιρετική και η εμπειρία που ζήσαμε σήμερα πραγματικά αξέχαστη». Τη 2η θέση στη γενική κατάταξη έλαβε ο Patrick Elwood (UK), με χρόνο 04:07:28 και 3ος αναδείχθηκε ο Jost Joller (CH) με χρόνο 04:08:03. Στην κατηγορία των γυναικών, 1η τερμάτισε η Αναστασία Τσουρουκτζή (GR) με χρόνο 04:44:19, 2η η Elisabeth BulkeleyBye (UK) με χρόνο 04:45:49 και 3η η LisaAnn Preuss (USA) με χρόνο 04:46:20. Τα αναλυτικά αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί εδώ: https://www.ironman.com/im703-marathon-results.

Παράλληλα, η διοργάνωση πλαισιώθηκε από τρεις παράλληλες αθλητικές εκδηλώσεις κατάλληλες για όλους – για παιδιά, για αρχάριους, για αθλητές που ήθελαν να δοκιμάσουν για πρώτη φορά τις επιδόσεις τους σε έναν αγώνα τριάθλου κορυφαίων προδιαγραφών.

400 δρομείς απόλαυσαν το ηλιοβασίλεμα κατά μήκος της ακτής της Νέας Μάκρης, σε μια ήπια διαδρομή 5χλμ, στο Aurora Night Run Marathon powered by IRONMAN® με νικητές overall τον Γκαζόνη Πέτρο (GR) με χρόνο 00:16:03 και την Sobol Julia (RU) με χρόνο 00:19:58. Τα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί εδώ https://www.myrace.gr/race/7360/results.html. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φετινός αγώνας υποστήριξε το έργο του φιλανθρωπικού σωματείου Aurora, που στόχο έχει να ενισχύσει και να στηρίξει τους ασθενείς με αιματολογικές παθήσεις αλλά και τις οικογένειές τους. Παράλληλα, 200 παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών είχαν την πρώτη τους επαφή με το τρέξιμο στο HERRCO IRONKIDS Marathon 2024, με τρεις διαδρομές 500μ., 1000μ. και 1500μ, που είχαν σχεδιαστεί ειδικά για τα παιδιά. Εκεί βρέθηκε και η μασκότ της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), ο «καδούλης» για να εκπαιδεύσει τα παιδιά για τη σωστή ανακύκλωση μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια και δραστηριότητες. Τέλος, 280 αθλητές έλαβαν μέρος στο πιο γρήγορο τρίαθλο, το 4:18:4 Marathon, που διεξάχθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας και περιλάμβανε 400 μ. κολύμπι στην παραλία του Σχινιά, 18χλμ. ποδήλατο σε φλατ διαδρομή και 4χλμ. τρέξιμο στο Ολυμπιακό Κέντρο Κωπηλασίας Σχινιά. Στο ψηλότερο βάθρο στην κατηγορία αντρών και γυναικών ανέβηκαν αντίστοιχα οι Μάρκος Δημήτρης Πάφος (GR) με χρόνο 00:54:23 και Σοφία Γαρέφη (GR) με χρόνο 01:06:37. Τα αποτελέσματα του 4:18:4 Marathon έχουν αναρτηθεί εδώ: https://www.ironman.com/4184-marathon-results.

Δήμαρχος Μαραθώνα, κος Στέργιος Τσίρκας, δήλωσε με την ολοκλήρωση του αγώνα: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που φιλοξενήσαμε στον τόπο μας τον θρυλικό αγώνα IRONMAN® 70.3®!  Σε έναν τόπο με μακρά δρομική ιστορία, άρρηκτα συνδεδεμένο με τις αξίες και τα ιδεώδη του αθλητισμού. Πρωτοβουλίες όπως το ΔΕΗ IRONMAN® 70.3® Marathon, Greece, με τόσο μεγάλο αριθμό αθλητών από το εξωτερικό, απογειώνουν τη δυναμική του Μαραθώνα και τον εντάσσουν στον παγκόσμιο χάρτη του αθλητικού τουρισμού. Ελπίζουμε να απολαύσατε όλοι τη φύση, τη θάλασσα και τις ομορφιές μας!».

Η CEO της διοργανώτριας εταιρείας ΕΥ ΖΗΝ Greece, κα Βάσια Μπιρλιράκη, σημείωσε: «Ένας ακόμη αγώνας IRONMAN® 70.3® ολοκληρώθηκε με επιτυχία και κυρίως με απόλυτη ασφάλεια, καθώς αυτό πάντα αποτελεί για εμάς κορυφαία προτεραιότητα. Ζήσαμε 3 ημέρες γεμάτες συναίσθημα, αδρεναλίνη, δυνατές συγκινήσεις και ακόμη πιο δυνατές επιδόσεις. Αυτή η ιστορική περιοχή που αναβλύζει δύναμη, ενέπνευσε κι όλους εμάς να ξεπεράσουμε τα όρια μας! Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είδαμε ότι ο κόσμος αγκάλιασε τη φετινή διοργάνωση, σε αυτήν τη νέα τοποθεσία, και βέβαια όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς την πολύτιμη στήριξη του Δήμου Μαραθώνα, της Τριαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, του Ομίλου ΔΕΗ και των υπόλοιπων χορηγών και υποστηρικτών μας, και φυσικά των εθελοντών μας. Και στα επόμενα!».

Ονομαστικός χορηγός του IRONMAN® 70.3® Marathon, Greece 2024 ήταν η ΔΕΗ, η μεγαλύτερη εταιρεία ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η Γενική Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας Ομίλου ΔΕΗ, κα. Σοφία Δήμτσα σχολίασε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που ο πρώτος ΔΕΗ IRONMAN® 70.3® Marathon, Greece ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς και για τη μεγάλη συμμετοχή των ανθρώπων της ΔΕΗ σε όλες τις δράσεις της διοργάνωσης. Συγκινηθήκαμε, πανηγυρίσαμε και εμπνευστήκαμε με τις έντονες και συχνά υπεράνθρωπες επιδόσεις των αθλητριών και των αθλητών που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Η ΔΕΗ είναι αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της χώρας και, ως ονοματοδότης του ΔΕΗ IRONMAN® 70.3® Marathon, Greece, αποδεικνύει έμπρακτα ότι στηρίζει ενεργά τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που προάγουν τις αξίες του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας, αναδεικνύοντας παράλληλα την Ελλάδα ως κορυφαίο διεθνή προορισμό».

Επίσημο νερό της διοργάνωσης ήταν το AVRA WAVE και στους υποστηρικτές ήταν οι: Aurora ονοματικός χορηγός του Night Run Marathon, Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) που ονομάτισε και φέτος το HERRCO IRONKIDS Marathon 2024, Lenovo ως Technology Partner, MODIANO S.A., HEINEKEN που πρόσφερε μια απολαυστική εμπειρία χωρίς αλκοόλ στους συμμετέχοντες, Marathon Bikes που φρόντισε για τη σωστή συντήρηση των ποδηλάτων των αθλητών, GU Energy Greece, Melissa, Bella Frutta & Orsero, SIXT, Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ), Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) και Διασώστες – Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών ΕΛΛΑΔΟΣ (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.).

Το ΔΕΗ IRONMAN® 70.3® Marathon, Greece 2024 ολοκληρώθηκε με ρεκόρ διεθνών συμμετοχών, υπό την αιγίδα της Τριαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, με την αμέριστη υποστήριξη και συμβολή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και της τοπικής κοινότητας.

Για ενημερώσεις, βίντεο και φωτογραφικό υλικό από τη διοργάνωση:

Race Moments 2024https://www.youtube.com/watch?v=nGQib_oU928

Official Website: https://www.ironman.com/im703-marathon

EY ZHN Greece Website: https://www.ezgreece.gr/index.php/sport-events/ironman-70-3-marathon-greece

Facebook: https://www.facebook.com/IM703Greece

Instagram: http://www.instagram.com/ironman_greece/

Leave a Reply

Your email address will not be published.