Ο Πέστο, ο 9 μηνών βασιλικός πιγκουίνος από την Αυστραλία, έχει κλέψει τις καρδιές όλων με την εντυπωσιακή του σιλουέτα και το πυκνό καφέ φτέρωμά του. Με βάρος 23,5 κιλών, ξεπερνά κατά πολύ τους γονείς του, Τάνγκο και Χάντσον, που ζυγίζουν περίπου 11 κιλά ο καθένας. Το “υπερφυσικό μωρό” δεν χάνει ευκαιρία για φαγητό, καθώς καταναλώνει καθημερινά έως 25 ψάρια, γεγονός που προοιωνίζει ότι το μέγεθός του θα συνεχίσει να μεγαλώνει.

Η προσωπικότητά του είναι εξίσου εντυπωσιακή: κοινωνικός, περιπετειώδης και γεμάτος αυτοπεποίθηση, αλληλεπιδρά ενεργά με άλλους πιγκουίνους και τους φύλακες του ενυδρείου. Η επικεφαλής φύλακας, Έμιλι Θόρντον, σημειώνει ότι είναι σχεδόν αδύνατο να τον ζυγίσουν με ακρίβεια, καθώς δεν μπορεί να μείνει ακίνητος για να τον ζυγίσουν.

Το βίντεο από το TikTok που δείχνει υπαλλήλους του ενυδρείου να χορεύουν πίσω από τον Πέστο έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 4 εκατομμύρια προβολές. Τα πυκνά του πούπουλα είναι ζωτικής σημασίας, καθώς οι πιγκουίνοι στον φυσικό τους βιότοπο χρειάζονται προστασία από τις πολικές θερμοκρασίες της Ανταρκτικής. Ο Πέστο είναι ο μεγαλύτερος βασιλικός πιγκουίνος που έχει παρατηρηθεί ποτέ στο ενυδρείο.

Μέσα στο επόμενο διάστημα, ο Πέστο θα χάσει τα καφέ βρεφικά πούπουλά του και θα αποκτήσει την κλασική κίτρινη λωρίδα στο κεφάλι, μαζί με την ασπρόμαυρη εμφάνιση που χαρακτηρίζει τη φυλή του. Η διαδικασία αυτή απαιτεί αρκετή ενέργεια και αναμένεται να μειώσει την όρεξή του. Ευτυχώς, οι βασιλικοί πιγκουίνοι διατηρούν έναν σταθερό πληθυσμό στην Ανταρκτική, με περίπου 1,6 εκατομμύρια ζεύγη να αναπαράγονται ετησίως, παρά τις ιστορικές προκλήσεις που αντιμετώπισαν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.