Το ριζότο με τρούφα προσφέρει μια πολυτελή γευστική εμπειρία. Η έντονη γεύση της τρούφας ενισχύεται από την πλούσια κρεμώδη υφή της παρμεζάνας, κάνοντας το πιάτο αυτό ιδανικό για ειδικές περιστάσεις.

Συστατικά:

  • 1 φλ. ρύζι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 50γρ φρέσκια τρούφα, τριμμένη
  • 50γρ παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι.
  2. Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει διάφανο.
  3. Αρχίστε να προσθέτετε τον ζωμό, σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το ρύζι να γίνει κρεμώδες και μαλακό.
  4. Προσθέστε την τρούφα και την παρμεζάνα, ανακατέψτε και σερβίρετε άμεσα.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Ριζότο θαλασσινών: Τέλειο για τη Σαρακοστή