Οι μελιτζάνες στον φούρνο είναι από τα πιο θρεπτικά αλλά και εύκολα φαγητά. Μια απλή συνταγή που θα κερδίσει τις εντυπώσεις.
Συστατικά:
- 5 μέτριες μελιτζάνες
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
- Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος και τις κόβουμε σε φέτες πάχους 1/2 ίντσας.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τον βασιλικό, τη ρίγανη και το σκόρδο.
- Αλείψτε το μείγμα πάνω από τις φέτες μελιτζάνας και τοποθετήστε τις σε ένα ταψί.
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι οι μελιτζάνες να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε μαζί το τυρί παρμεζάνα, τη φρυγανιά και τον μαϊντανό.
- Πασπαλίστε το μείγμα του τυριού πάνω από τις φέτες μελιτζάνας και επιστρέψτε στο φούρνο.
- Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει.
- Σερβίρετε ζεστό ως συνοδευτικό ή κυρίως πιάτο.
Καλή επιτυχία!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;