Το καλύτερο σπιτικό mac ‘n’ cheese της ζωής σου. Απίθανη τυρένια γεύση και εξαιρετικά κρεμώσες με τραγανή επικάλυψη. Δεν θα πω περισσότερα, θα περάσω απευθείας στη συνταγή.

Υλικά

1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
6 κουταλιές βούτυρο
1/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φλιτζάνια πλήρες γάλα
1 φλιτζάνι  κρέμα γάλακτος
4 φλιτζάνια τυρί τσένταρ τριμμένο
2 φλιτζάνια γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι και πιπέρι
1 1/2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά
4 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα τυριά και τα αφήνουμε στην άκρη. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με λάδι και ανακατεύουμε, αφήνουμε να κρυώσει όση ώρα ετοιμάζουμε τη σάλτσα τυριού. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να γίνει λείο. Μαγειρεύουμε για 2 ακόμα λεπτά. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια τυρί και μόλις μαλακώσει προσθέτουμε τα υπόλοιπα. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά και απλωνουμε στο ταψί. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το λιωμένο βούτυρο και την πάπρικα. Πασπαλίζουμε και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.