Μια νόστιμη και ελαφριά πίτα, ιδανική για σνακ από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Υλικά
2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κύβους
3/4 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι τριμμένο τσένταρ
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ζαμπόν
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και απλώνουμε σε ένα ταψάκι μια λαδόκολλα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι,το μπέικιν πάουντερ, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι. Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα μας πλάθουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει ψιχουλιαστή. Προσθέτουμε στη συνέχεια το γάλα, το τυρί, το ζαμπόν και το σχοινόπρασο.
Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια πλάθουμε τη ζύμη και στη συνέχεια τη τοποθετούμε στο ταψάκι. Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.