Η κρεμώδης σούπα με καρότο και τζίντζερ, είναι εύκολη, αρωματική και γεμάτη γεύση. Είναι ιδανική για αποτοξίνωση και ζεστασιά μετά από τα πλούσια γεύματα των Χριστουγέννων.

Υλικά:

  • 500 γρ. καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μέτρια πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών (ή νερό)
  • 100 ml κρέμα γάλακτος (ή γάλα καρύδας για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκο μαϊντανό ή λίγο ξύσμα λεμονιού για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα.
  2. Προσθέστε τα καρότα, την πατάτα και το τζίντζερ, και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά.
  3. Ρίξτε τον ζωμό και αφήστε τη σούπα να βράσει για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  4. Χτυπήστε τη σούπα με ένα ραβδομπλέντερ (ή σε μπλέντερ σε δόσεις) μέχρι να γίνει λεία και βελούδινη.
  5. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το αλάτι και το πιπέρι.
  6. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, γαρνιρισμένη με φρέσκο μαϊντανό ή λίγο ξύσμα λεμονιού.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης: 

Σούπα λαχανικών με κάρυ και καρύδα για το χειμώνα!

Leave a Reply

Your email address will not be published.