Η κρεμώδης σούπα με καρότο και τζίντζερ, είναι εύκολη, αρωματική και γεμάτη γεύση. Είναι ιδανική για αποτοξίνωση και ζεστασιά μετά από τα πλούσια γεύματα των Χριστουγέννων.
Υλικά:
- 500 γρ. καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
- 1 μέτρια πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών (ή νερό)
- 100 ml κρέμα γάλακτος (ή γάλα καρύδας για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα)
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκο μαϊντανό ή λίγο ξύσμα λεμονιού για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Προσθέστε τα καρότα, την πατάτα και το τζίντζερ, και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά.
- Ρίξτε τον ζωμό και αφήστε τη σούπα να βράσει για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Χτυπήστε τη σούπα με ένα ραβδομπλέντερ (ή σε μπλέντερ σε δόσεις) μέχρι να γίνει λεία και βελούδινη.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το αλάτι και το πιπέρι.
- Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, γαρνιρισμένη με φρέσκο μαϊντανό ή λίγο ξύσμα λεμονιού.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply