Η δράση «Η Δύναμη του Ονείρου», που διοργανώθηκε από τον Ολυμπιονίκη της ενόργανης γυμναστικής Ιωάννη Μελισσανίδη και το Ίδρυμα Ευγενία Αναστασιάδου Σμυρναίου, αποτέλεσε μια πρωτοβουλία γεμάτη έμπνευση και ελπίδα, η οποία στόχευσε στη διάδοση των αξιών του αθλητισμού, της συνεργασίας, και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη και σταθμούς σε σημαντικά ιστορικά και πολιτιστικά κέντρα της Ελλάδας, όπως η Αρχαία Ολυμπία, η Κως, το Σουφλί και το Διδυμότειχο, η δράση άφησε ανεξίτηλο σημάδι στις τοπικές κοινωνίες και στα νέα παιδιά.

Η δράση είχε ως κεντρικό στόχο να αναδείξει τη σημασία των στόχων στη ζωή κάθε νέου ανθρώπου, εμπνέοντας τους συμμετέχοντες να κυνηγήσουν τις δικές τους φιλοδοξίες μέσα από τον αθλητισμό, την παιδεία και τον πολιτισμό. Παράλληλα, στοχεύει στη στήριξη της κοινωνικής συνοχής σε περιοχές με έντονη ανάγκη για υποστήριξη, όπως οι απομακρυσμένες περιοχές της Κω, του Σουφλίου και του Διδυμότειχου.

  1. Αρχαία Ολυμπία: Αφετηρία του ταξιδιού αποτέλεσε το σπίτι των Ολυμπιακών Αγώνων, η Αρχαία Ολυμπία. Η ιστορική περιοχή φιλοξένησε μια συγκινητική εκδήλωση για μαθητές και εκπροσώπους του τύπου, όπου ο αθλητισμός συνδυάστηκε με την πολιτιστική κληρονομιά. Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης, ως φορέας των Ολυμπιακών αξιών, μίλησε για το πνεύμα της ειρήνης και της αδελφοσύνης που πρεσβεύουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, εμπνέοντας τους νέους να ακολουθήσουν τα ιδανικά του ευ αγωνίζεσθαι.
  2. Θεσσαλονίκη: Η δράση συνεχίστηκε στη Θεσσαλονίκη, με την επίσκεψη της ομάδας στο δημοτικό σχολείο που φοίτησε ο Ιωάννης Μελισσανίδης. Σε κλίμα συγκίνησης  οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά έναν ‘’μαθητή του σχολείου τους’’ που κατάφερε το ακατόρθωτο, να μάθουν για την πορεία του προς το Ολυμπιακό μετάλλιο και να συνειδητοποιήσουν μέσα από τη δική του ιστορία τη σημασία της επιμονής και σκληρής δουλειάς για την επίτευξη των ονείρων.
  3. Σουφλί και Διδυμότειχο: Στις απομακρυσμένες περιοχές του Σουφλίου και του Διδυμότειχου, η δράση είχε ισχυρή κοινωνική διάσταση. Με το βλέμμα στραμμένο στις κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν αυτές οι περιοχές, η ομάδα του Ιωάννη Μελισσανίδη και του Ιδρύματος συνεργάστηκαν με τοπικούς φορείς και σχολεία για να προωθήσουν την κοινωνική αλληλεγγύη και την ενδυνάμωση των νέων. Δόθηκε έμφαση στη σημασία του αθλητισμού ως μέσο ανάπτυξης της αυτοπεποίθησης και της συλλογικότητας, με στόχο τη βελτίωση των κοινωνικών δεσμών.
  4. Κως: Στην Κω, όπου η νεολαία είναι το επίκεντρο της τοπικής κοινωνίας, η δράση εστίασε στη σύνδεση της αθλητικής πειθαρχίας με την εκπαιδευτική ανάπτυξη μέσα από την προσωπική ιστορία του Χρυσού Ολυμπιονίκη και το διαδραστικό τρόπο εξιστόρησης  της ενώ η εκπρόσωπος του Ιδρύματος Ευγενία Αναστασιάδου ανέδειξε τις δυνατότητες που προσφέρουν οι σπουδές και η ενασχόληση με τον πολιτισμό για την προσωπική εξέλιξη καθενός από εμάς.
  5. Σκουληκαριά (Άρτα) & Μολάοι: Ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο απομακρυσμένο ιστορικό χωρίο του Αρχιστράτηγου Γεώργιου Καραισκάκη και φυσικά τους Μολάους, όπου έζησε η Ευγενία Αναστασιάδου Σμυρναίου, εις μνήμη της οποίας δημιουργήθηκε το ομώνυμο κοινωφελές ίδρυμα με σκοπό τη δημιουργία δομών και προγραμμάτων που στηρίζουν την Κοινωνία σε τομείς όπως η Εκπαίδευση, ο Πολιτισμός, η Επιστημονική Έρευνα και το Κοινωνικό Έργο.

Η «Δύναμη του Ονείρου» δεν ήταν μόνο μια σειρά εκδηλώσεων· ήταν μια διαδρομή γεμάτη μηνύματα ελπίδας, αυτογνωσίας και αλληλεγγύης. Η ανταπόκριση των τοπικών κοινωνιών, των νέων και των φορέων ήταν εντυπωσιακή, με πολλούς να εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια τόσο σημαντική δράση.

Όπως δήλωσε ο CEO της Anastassiadis Group και Πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ευγενία Αναστασιάδου Σμυρναίου: «Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια ολοκληρώσαμε το α’ κύκλο της δράσης “Η Δύναμη του Ονείρου”, μια πρωτοβουλία που φιλοδοξούσε να φέρει τα νέα παιδιά πιο κοντά στις αξίες του αθλητισμού, του πολιτισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Από την πλευρά μας, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η καλλιέργεια των ονείρων και των φιλοδοξιών είναι το θεμέλιο για την προσωπική και συλλογική πρόοδο. Μέσα από τη συνεργασία μας με τον Χρυσό Ολυμπιονίκη Ιωάννη Μελισσανίδη, έναν άνθρωπο που ενσαρκώνει τις αρχές της αριστείας και της επιμονής, καταφέραμε να μεταδώσουμε στους νέους το μήνυμα ότι τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, ανεξαρτήτως των δυσκολιών που μπορεί να συναντήσουν».

Leave a Reply

Your email address will not be published.