Η Αίθουσα Τέχνης , SG Art Gallery του ξενοδοχείου St.George Lycabettus  παρουσιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας :  “Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΡΥΑΤΙΔΑΣ “ με σκοπό της η ευαισθητοποίηση για την «Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα»

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες

ΑΜΑΛΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ    •     ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΑΤΣΑΜΑΚΗ   •      ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ

«Οι έξι κόρες από τις Καρυές μονοπωλούν την προσοχή μου και απαιτούν από εμένα να τους ξαναδώσω ζωή. Οι Καρυάτιδες είναι για εμένα οι σιωπηλοί μου  συνομιλητές, σύμβολα της γυναικείας δύναμης και διαχρονικότητας, που η ομορφιά τους στέκει πάνω από τον χρόνο. Είναι τόσο στιβαρές αλλά και  αέρινες συνάμα, που μοιάζουν να περιφρονούν την ανορεξική εποχή μας.

Ταξίδεψα ως το Λονδίνο για να φέρω εικονικά στην Ελλάδα την Missing Sister. Δεν άντεχα να την  σκέφτομαι τόσο λυπημένη μέσα στις αίθουσες του Βρετανικού Μουσείου, μόνη ανάμεσα σε τόση τέχνη.

Ιδιαίτερη σημασία έχει για μένα το γεγονός ότι ως Έλληνες δεν είμαστε μόνοι αλλά εξακολουθούμε πεισματικά να στηρίζουμε ιδέες και αξίες από τον 5ο αιώνα Π.Χ. στον βράχο της ακρόπολης έως και σήμερα.»

Αμαλία Σωτηροπούλου  ( απόσπασμα ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015 )

Πληροφορίες

Διάρκεια Έκθεσης:  29 Οκτωβρίου –  10 Νοεμβρίου 2024

Ώρες Λειτουργίας:

Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 18:00 – 21:00, & Σάββατο: 11:00 – 14:00

S.G. Art Gallery | St George Lycabettus Lifestyle Hotel |Κλεομένους 2, Κολωνάκι

Επικοινωνία: Κα.Λαιμού – [email protected]

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

ΑΜΑΛΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα και ασχολείται με τη φωτογραφία ερασιτεχνικά από τα εφηβικά της χρόνια. Παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας το 1991 στο ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΥΚΛΟ ΑΘΗΝΩΝ, του οποίου είναι μέλος.

Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βοστώνη των ΗΠΑ .

Το 1998 εκδόθηκε το πρώτο της ALBUM φωτογραφιών από τις εκδόσεις ΦΩΤΟXΩΡΟΣ, Μικρή Σειρά, με θέμα ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΕΙΣ.

”Η ενασχόλησή μου με τη φωτογραφία, πέρα από τη προσωπική μου ευχαρίστηση, μου δίνει την αίσθηση ότι είναι μία πρόκληση για τη συμμετοχή του άλλου σε μια εμπειρία δική μου, που έγινε φωτογραφία.”

 

ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ

Ο Σπύρος Σοφιανός , ασχολείται με την Καλλιτεχνική Φωτογραφία. Έχει σπουδάσει την τέχνη της φωτογραφίας στη Leica Academy of Photography.

Δημιουργεί εικαστικά σύνολα με αφαιρετική προσέγγιση, εστιάζοντας σε πετρώματα στην επιφάνεια της γης και στο βυθό της θάλασσας. Επίσης έχει δημιουργήσει μια πολύ ιδιαίτερη ενότητα από τον Ιερό

Βράχο της Ακρόπολης, παρουσιάζοντας το Παγκόσμιο Πολιτιστικό μας Μνημείο από μια διαφορετική οπτική, μέσα από τις πέτρες και τα υπόλοιπα μοναδικά δημιουργήματά της.

Στόχος του είναι να παρουσιάσει τη ‘Νεκρά Φύση’ ..σε μια πρωτόγνωρη απεικόνιση, πλημμυρισμένη από μυστήριο, ενέργεια και απαράμιλλη γοητεία. Από το 2018 είναι μέλος του Ομίλου για την Unesco των Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδας, συμμετέχοντας σε τέσσερις ομαδικές Εκθέσεις και παρουσιάζοντας και τρεις Ατομικές Εκθέσεις..

Το 2018 συμμετέχει στην ομαδική Έκθεση ‘MOSAIC OF ARTS’ ..στη Βιέννη και τον ίδιο χρόνο στην Έκθεση ‘MARE MAGNUM’ ..για τη Μεσόγειο Θάλασσα

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΑΤΣΑΜΑΚΗ

Η Ελισάβετ Κατσαμάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα μέχρι 17 χρόνων. Σπούδασε Οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Άγιου Ανδρέα στην Σκωτία και Διεθνής Πολιτική Οικονομία στο Πάντειο πανεπιστήμιο. Εργάστηκε στα χρηματοοικονομικά στο Λονδίνο πριν να κάνει στροφή στον διεθνή κόσμο της μόδας το 2008 εργαζόμενη ως μοντέλο με βάση το Μιλάνο και μετέπειτα το Παρίσι από όπου ταξίδεψε και δούλεψε σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Έχει ζήσει στην Βρετανία, Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία ενώ ταξίδεψε σε διάφορες πόλεις του κόσμου πριν γυρίσει στην Ελλάδα το 2014.

Το πάθος της για την φωτογραφία ξεκίνησε από τα εφηβικά της χρόνια αλλά ήταν τo 2014 στο Παρίσι που ξεκίνησε το όνειρό της να φωτογραφίσει τον κόσμο. Το 2015 ταξίδεψε στην Βραζιλία όπου φωτογράφισε τους κατοίκους του Ρίο και το 2017 πραγματοποίησε την πρώτη της σόλο φωτογραφική έκθεση στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου υπό την αιγίδα της Βραζιλιάνικης πρεσβείας, αφιερωμένη στους κατοίκους της φαβέλας Σάντα Μάρτα που παρουσιάστηκε και στην Πρεσβεία της Βραζιλίας στην Αθήνα το 2018 με μεγάλη επιτυχία. Η Ελισάβετ είναι αυτοδίδακτη φωτογράφος και μητέρα 2 παιδιών , του Βασίλη και της Ισαβέλλας

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.