Ένας ψαράς παραδέχτηκε ότι κρατούσε ένα μαργαριτάρι κάτω από το κρεβάτι του για μια δεκαετία, το οποίο θα μπορούσε να είναι το μεγαλύτερο φυσικό μαργαριτάρι που έχει βρεθεί ποτέ στην ιστορία. Ο άνδρας, από τις Φιλιππίνες βρήκε ένα τεράστιο μαργαριτάρι πλάτους 30 εκατοστών και μήκους 67 εκατοστών και ζυγίζει 34 κιλά.

Αν οι εκτιμητές επιβεβαιώσουν ότι στην πραγματικότητα σχηματίστηκε μέσα σε ένα γιγαντιαίο μύδι, θα μπορούσε να κάνει αυτόν τον άνθρωπο πλούσιο μέσα σε μια νύχτα. Σύμφωνα με το Palawan News, ο ψαράς από το Puerto Princesa το βρήκε πριν από 10 χρόνια, ενώ ψάρευε στη θάλασσα. Το τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε ότι το βρήκε όταν η άγκυρα του σκάφους του πιάστηκε σε ένα γιγαντιαίο μύδι και χρειάστηκε να πηδήξει στο νερό για να τα ξεκολλήσει.

Ωστόσο, όταν βρήκε το μαργαριτάρι, το κράτησε ως γούρι και το έκρυψε κάτω από το κρεβάτι του. Όταν μετακόμισε σε άλλο μέρος της επαρχίας, έδωσε το μαργαριτάρι στη θεία του. Η Aileen Cynthia Maggay-Amurao εργάζεται στην τοπική κυβέρνηση ως υπεύθυνη τουρισμού και της το έφερε.

Η ίδια δήλωσε στον Guardian: «Το μαργαριτάρι είναι ένα από τα αγαπημένα μου. Γι’ αυτό μου το έφερε, αφού είναι αρκετά βαρύ».

Εξήγησε ότι τώρα αναζητά ειδικούς για να πιστοποιήσουν την αυθεντικότητα του μαργαριταριού, ώστε να μπορεί να εκτιμηθεί.

Η ίδια είπε: «Το μαργαριτάρι είναι ένα από τα πιο πολύτιμα αντικείμενα που έχω δει ποτέ. Μέχρι στιγμής με βάση την έρευνά μας στο διαδίκτυο δεν μπορούμε να βρούμε κανένα καταγεγραμμένο άρθρο για αυτό το είδος και τόσο μεγάλο όσο αυτό το μέγεθος.

«Είπε ότι κάθε φορά που βγαίνει για ψάρεμα, θα αγγίζει το μαργαριτάρι».

Ωστόσο, αν επιβεβαιωθεί ότι προέρχεται από ένα γιγαντιαίο μύδι, η αξία του πιθανότατα θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια, γεγονός που θα έκανε τον άνδρα πολυεκατομμυριούχο μέσα σε μια νύχτα.

Προς το παρόν, η θεία του άνδρα, με την άδειά του, έδωσε στον δήμαρχό τους Lucilo R Bayon το μαργαριτάρι ως τουριστικό αξιοθέατο και τώρα βρίσκεται στο New Green City Hall στο Puerto Princesa.

Στην προσπάθειά της να αναζητήσει απαντήσεις σχετικά με το πόσο πολύτιμο μπορεί να είναι το μαργαριτάρι, η Maggay-Amurao ρώτησε τους ειδικούς του Facebook και έγραψε: «Η πόλη Puerto Princesa θα κερδίσει πιθανότατα έναν ακόμη τίτλο κύρους και ένα ρεκόρ για την κατοχή του μεγαλύτερου φυσικού μαργαριταριού του κόσμου από ένα γιγαντιαίο μύδι (34 κιλά), αφού πιστοποιηθεί η αυθεντικότητά του.

«Χρειάζεται βοήθεια από τους πολύτιμους λίθους! Απλά για την ενημέρωση όλων, όλα τα καταγεγραμμένα γιγαντιαία μαργαριτάρια στον κόσμο προέρχονται από τα νερά του Παλαουάν».

Θέλει όλοι οι κάτοικοι του νησιού και των γύρω περιοχών να βοηθήσουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού για το μαργαριτάρι και φαίνεται ότι έλαβε εκπληκτική ανταπόκριση, καθώς η ανάρτηση κοινοποιήθηκε χιλιάδες φορές.

Αν το μαργαριτάρι αποδειχθεί αυθεντικό, θα ξεπεράσει το σημερινό μεγαλύτερο μαργαριτάρι στον κόσμο, το οποίο βρέθηκε από έναν ντόπιο δύτη από το Brooke’s Point στο Παλαουάν και ονομάστηκε Μαργαριτάρι του Λάο Τζου.

Αυτό ζύγιζε 6,4 κιλά όταν βρέθηκε το 1939.

Αν είναι αληθινό, είναι σχεδόν 30 κιλά μεγαλύτερο.

Το 2003, ο κάτοχος του ρεκόρ εκτιμήθηκε στα 93 εκατομμύρια δολάρια από τον πολύτιμο λίθο του Κολοράντο Σπρινγκς, Michael Steenrod.

Leave a Reply

Your email address will not be published.