Αν ψάχνετε ένα γευστικό αλλά και υγιεινό σνακ για να φάτε μέσα στην μέρα σας, σας έχω την λύση. Αν αγαπάτε τον τόνο έχετε την δυνατότητα να δημιουργήσετε άπειρα σνακ, τα οποία όχι μόνο θα σας χορτάσουν αλλά θα σας δώσουν και όλα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε, αφού ο τόνος είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών και ιχνοστοιχείων.

Τορτίγια

Υλικά:

  • Ντοματίνια
  • φύλλα μαρουλιού
  • Μια κονσέρβα τόνου
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • Μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 τουρσί κομμένο σε κύβους
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Φτιάξτε την τονοσαλάτα βράζοντας το αυγό και προετοιμάζοντας όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.
Ανακατέψτε να ενωθεί η τονοσαλάτα. Ξεκινήστε να στρώνετε το μείγμα τόνου και προσθέστε τα φύλλα μαρουλιού, τις ντομάτες και τον φρέσκο μαϊντανό. Τυλίξτε την τορτίγια σφιχτά και καλή σας απόλαυση.

Σάντουιτς

Υλικά:

  • 4 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως
  • Μια κονσέρβα τόνου
  • ½ αβοκάντο σε φέτες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε φέτες
  • 4 φύλλα κόκκινα φύλλα μαρούλι
  • 4 φέτες τυρί
  • 1 κουταλιά βούτυρο

Εκτέλεση
Σε ένα μεσαίο μπολ, προσθέστε τόνο, αβοκάντο, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι μέχρι να ομοιογενοποιηθούν πλήρως. Τοποθετήστε μια φέτα ψωμί και στρώστε τυρί, το μείγμα τόνου, ντομάτες, μαρούλι και άλλη μια φέτα τυρί. Αλείψτε με βούτυρο τις εξωτερικές φέτες ψωμιού. Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο τηγάνι που ζεσταίνεται σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε σάντουιτς και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά το ψωμί. Αναποδογυρίζουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.

Μπουκίτσες αγγουριού με τόνο

Υλικά:

  • Μια κονσέρβα τόνου
  • 1/2 φλιτζάνι μπρόκολο, χοντροκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1/3 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι σε κυβάκια
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι ξερά ψητά κάσιους, χοντροκομμένα
  • 1 λεμόνι, χυμό
  • 1/3–1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 1 μέτριο αγγούρι, κομμένο σε χοντρές φέτες

Εκτέλεση
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός από τις φέτες αγγουριού. Προσθέστε επιπλέον μαγιονέζα για να πετύχετε την επιθυμητή κρεμώδη υφή. Τοποθετήστε με ένα κουτάλι το μείγμα πάνω στις φέτες αγγουριού και πασπαλίστε με φρέσκο βασιλικό και ψιλοκομμένα κάσιους.

 

Και για να γευτείτε τον πιο φρέσκο τόνο επιλέξτε την ιστορική ελληνική μάρκα TRATA, με ανανεωμένη και φρέσκια εικόνα. Στη νέα επικοινωνία, τα ζωντανά χρώματα και η φρεσκάδα κυριαρχούν με την τόλμη και την καινοτομία, που χαρακτηρίζει το brand, να αντανακλάται σε όλα τα νέα υλικά, κλείνοντας μας το μάτι στην ανατροπή.


Το χρώμα και το γραφιστικό «παιχνίδι» με τον τόνο και τα συστατικά που βρίσκουμε στα επιμέρους προϊόντα της γκάμας (τονοσαλάτες κ.λ.π.), είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά των νέων συσκευασιών. Το ανάλαφρο γαλάζιο του νερού, το πράσινο του ελαιόλαδου που συμβολίζει το θρεπτικό & λαμπερό στοιχείο και το κεραμιδί εμπνευσμένο από την καινοτομία του καπνιστού τόνου, είναι μερικά από τα κύρια χρώματα, που συναντάμε στη νέα εμφάνιση της σειράς Τόνος, Τονοσαλάτα & Tuna Pockets.