Πρόκειται για την αγαπημένη μου σάλτσα για μακαρόνια. Αλλά θα σου πω και ένα μυστικό μπορείς να την απλώσεις και πάνω σε ένα κομμάτι ψωμί και να προσθέσεις από πάνω λίγη παρμεζάνα. Μούρλια σου λέω θα είναι!
Υλικά
3 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα βασιλικού
1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι κουκουνάρι
1/4 φλιτζάνι φρέσκο τριμμένο παρμεζάνα
4 σκελίδες σκόρδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1/3 φλιτζάνι νερό από ζυμαρικά
Εκτέλεση
Σε ένα μίξερ μαζί το νερό από τα ζυμαρικά βάζουμε το σκόρδο, τα φύλλα βασιλικού, το κουκουνάρι, το τυρί και το αλάτι με το πιπέρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε αργά το ελαιόλαδο. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και πρισθέτουμε το πέστο ανακατεύοντας. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι.
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και ανακατεύουμε με την σάλτσα μας!