Τα πιο f-eat pancakes επιστρέφουν κι αυτή τη φορά με νέα γεύση! Σας είπα ότι δεν θα μείνει κανεις χωρίς να δοκιμάσει pancakes και μάλιστα χωρίς τύψεις, γιατί είναι μια σειρά συνταγών πλούσια σε θρεπτικά συστατικά χωρίς ζάχαρη και βούτυρο αλλά με ταχίνι και μέλι. Σου δίνουν ενέργεια, τρώγονται σαν πρωινό, σαν σνακ στη δουλειά ή στο σχολείο. Αν έχετε δοκιμάσει τα flapjack τότε θα στα θυμίσει γιατί είναι σαν μπάρες η υφή τους αλλά αντί για ζάχαρη έχουν μέλι. Δεν έχω να πω περισσότερα για τη συνταγή τα υλικά της μιλάνε από μόνα τους δεν έχετε παρά να τη δοκιμάσετε.
Υλικά:
2 φλυτζάνια του τσαγιού βρώμη (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουάκερ ή αλεύρι βρώμης)
1 φλυτζάνι γάλα αμυγδάλου ή σόγιας ( με γεύση ή χωρίς)
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι ολικής άλεσης
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 αυγά
Εκτέλεση:
Τόποθετουμε όλα τα υλικά μέσα στο μίξερ με τη λεπίδα και χτυπάμε σε μεγάλη ταχύτητα. Το μίγμα μας δεν θα είναι τόσο πηχτό. Γι αυτό το λόγο το αφήνουμε περίπου δέκα λεπτά στο ψυγείο για να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά η βρώμη. Ανακατεύουμε ξανά με μια σπάτουλα. Θα χρειαστείτε ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι. Χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι σούπας και τοποθετούμε κάθε φορά στο τηγάνι δυο γεμάτες κουταλιές από το μίγμα μας. Το απλώνουμε και λίγο με το κουτάλι. Θα μοιάζει περισσότερο με μπιφτέκι αλλά δεν μας αγχώνει. Το ψήνουμε σε μέτρια φωτιά. Εμφανίζονται οι κλασσικες φουσκάλες από πάνω αλλά θα χρειαστεί λίγο χρόνο. Υπολογίστε γύρω στα 3-5 λεπτά. Γυρίζουμε από την άλλη περιμένουνε να ροδίσει και συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει το μίγμα μας.
Δεν φαντάζεστε πως θα μυρίζει η κουζίνα από το μέλι και την κανέλα. Μπορείτε να τα σερβίρετε τόσο σε γλυκούς συνδυασμούς με μέλι ή πραλίνα όσο και σε αλμυρούς με αλλαντικά και τυριά.
Καλή επιτυχία!
Γιάννης Παράσχος