Η επιστήμη κάνει ένα μεγάλο βήμα με κατεύθυνση τη γλύκα, την απόλαυση και την ηδονή. Ο ερευνητής – από το Βέλγιο- Frederic Depypere ανακάλυψε έναν τρόπο που αποτρέπει το λιώσιμο της σοκολάτας σε υψηλές θερμοκρασίες τη στιγμή που η υφή και η γεύση δεν αλλοιώνονται στο παραμικρό!
Πιο συγκεκριμένα η σοκολάτα μπορεί να παραμείνει σε τέλεια κατάσταση σε θερμοκρασία 38 βαθμών κελσίου.
Η έμπνευση για αυτό το «επίτευγμα» του έσκασε στο κεφάλι όταν ο Depypere έφερε τη σοκολάτα του στο Βελγικό περίπτερο της Παγκόσμιας Έκθεσης στη Σανγκάη!
Εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας στην περιοχή η σοκολάτα έγινε…χυλός!
Ο Depypere, που εκτός από ερευνητής είναι και διευθυντής ανάπτυξης στη Callebaut AG, είπε:
«Η επιθυμία μας να φέρουμε ένα γλυκό προιόν –μία σοκολάτα- σε χώρες όπως η Κίνα ή η Ινδία πρέπει να αλλάξουμε κάτι».
Αυτή η ανακάλυψη μπορεί να αλλάξει την αγορά στην Ασία, τη Λατινική Αμερική, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.
Οι αναλυτές προβλέπουν ότι η αγορά και η ζήτηση θα αυξηθούν κατά 50% μέχρι και το 2019.
Παρ’όλα αυτά δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος προσπαθεί να δημιουργήσει τη σοκολάτα που δε λιώνει.
Από το Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο η εταιρία Hershey προσπάθησε να αναπτύξει ένα σοκολατένιο προιόν που να μην επηρεάζεται από την θερμοκρασία αλλά απέτυχε. Τώρα βρίσκεται δύο χρόνια μακριά από το να παρουσιάσει τη σοκολάτα που αντέχει στους 37.8 βαθμούς Κελσίου.
Άλλες εταιρίες όπως η Nestlé και Mondelēz υποστηρίζουν πως ετοιμάζουν και αυτές ανάλογα προϊόντα.
Ας γιορτάσουμς τη σοκολάτα με ένα τραγούδι!