Λαχταριστό, αρωματικό και έτοιμο σε 30 λεπτά! Αν ψάχνεις για ένα πιάτο που συνδυάζει απλότητα και απόλυτη νοστιμιά, τότε αυτό το ριζότο με μανιτάρια και παρμεζάνα είναι η τέλεια επιλογή. Κρεμώδες, γεμάτο γεύση και με εκείνη τη μοναδική ιταλική φινέτσα που σε κάνει να θες να γεμίσεις ξανά το πιάτο σου. Ιδανικό για ένα cozy δείπνο ή ένα γκουρμέ γεύμα χωρίς κόπο.
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 1½ φλιτζ. ρύζι Arborio
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών (ζεστό)
- 200 γρ. μανιτάρια (σαμπινιόν ή πορτομπέλο), κομμένα σε φέτες
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- ½ φλιτζ. λευκό κρασί
- ½ φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Φρέσκο θυμάρι ή μαϊντανό για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι, ζέστανε το ελαιόλαδο και σοτάρισε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν.
- Πρόσθεσε τα μανιτάρια και σοτάρισε μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίξε το ρύζι και ανακάτεψε για 1-2 λεπτά να γυαλίσει.
- Σβήσε με το λευκό κρασί και άφησέ το να εξατμιστεί.
- Πρόσθεσε σταδιακά το ζεστό ζωμό (μία κουτάλα τη φορά), ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να απορροφηθεί πριν προσθέσεις την επόμενη δόση.
- Όταν το ρύζι είναι έτοιμο (με κρεμώδη υφή αλλά με λίγο δάγκωμα), πρόσθεσε το βούτυρο και την παρμεζάνα, ανακάτεψε καλά και αλατοπιπέρωσε.
- Σέρβιρε με φρέσκο θυμάρι ή μαϊντανό και λίγο επιπλέον τριμμένο τυρί.
Tip: Αν θες έξτρα νοστιμιά, μπορείς να προσθέσεις λίγο τρούφα ή να συνοδεύσεις με ένα ποτήρι Chardonnay!
Τι λες; Θα το δοκιμάσεις; Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply