Αν είσαι vegan ή απλά θέλεις να δοκιμάσεις κάποιες γεύσεις που σέβονται το περιβάλλον και τη ζωή, η Αθήνα έχει πολλά να προσφέρει! Από πρωτότυπες σούπες και πιάτα με βάση τα λαχανικά μέχρι γκουρμέ επιλογές, η πόλη μας γεμίζει από μοναδικά vegan εστιατόρια που θα σε ενθουσιάσουν. Ακολουθούν πέντε από τα καλύτερα vegan εστιατόρια που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς.

Γη (Yi)

Βρίσκεται στη Γλυφάδα, στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 69, και συνδυάζει το vegan και το raw φαγητό σε έναν φωτεινό και γήινο χώρο. Δοκίμασε το harvest veggie bowl ή το ριζότο με κινόα και μανιτάρια, που θα σου προσφέρουν μια αίσθηση φρεσκάδας και ευεξίας.

Cookoomela Grill

Στα Εξάρχεια, στην οδό Θεμιστοκλέους 43-45, θα βρεις το πρώτο αυστηρά χορτοφαγικό σουβλατζίδικο στην Ελλάδα! Ο γύρος μανιταριών είναι must-try, ενώ οι βιοδιασπώμενες συσκευασίες δείχνουν τη δέσμευσή τους για ένα βιώσιμο μέλλον.

Peas

vegan

Σε ένα μικρό και φιλόξενο self-service εστιατόριο στην οδό Φαλήρου 40, στο Κουκάκι, θα απολαύσεις βιολογικές πρώτες ύλες. Μη χάσεις τα wraps με τέμπε ή σεϊτάν και την υπέροχη raw μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη που θα σε γλυκάνει χωρίς τύψεις.

Crudo

vegan

Αν ψάχνεις για gourmet επιλογές, το Crudo στην παραλία της Γλυφάδας, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος 70, είναι η ιδανική επιλογή. Δοκίμασε το tartare από κολοκυθάκι και αβοκάντο ή το jack fruit burger με BBQ sauce και απόλαυσε το φαγητό σου δίπλα στη θάλασσα.

Mama Tierra

vegan

Στην καρδιά της Αθήνας, στην Ακαδημίας 84, το Mama Tierra σε περιμένει με μεσογειακές γεύσεις. Δοκίμασε το burrito και τον vegan μουσακά, και μην παραλείψεις το gluten-free μους σοκολάτας, που είναι απλά εξαιρετικό!

Με αυτά τα πέντε εστιατόρια, η εξερεύνηση της vegan κουζίνας στην Αθήνα γίνεται μια γευστική περιπέτεια που δεν πρέπει να χάσεις!

Διάβασε επίσης:

Βιετναμέζικη κουζίνα: Τα 4 top εστιατόρια της Αθήνας που αξίζει να δοκιμάσεις!

Leave a Reply

Your email address will not be published.