Μήπως ήρθε η ώρα να προσθέσεις κάτι διαφορετικό στη ρουτίνα περιποίησής σου; Αν ψάχνεις για ένα φυσικό και αποτελεσματικό συστατικό, ο βασιλικός είναι εδώ για να κάνει τη διαφορά στο skincare.

Γιατί ο βασιλικός;

Ο βασιλικός δεν είναι μόνο για τις σαλάτες και τις πίτσες σου. Πρόκειται για ένα βότανο γεμάτο αντιοξειδωτικά, αντιφλεγμονώδη στοιχεία και βιταμίνες που προστατεύουν και αναζωογονούν το δέρμα σου. Τα ισχυρά του συστατικά βοηθούν στη μείωση της ερυθρότητας, στη θεραπεία της ακμής και στην ενίσχυση της λάμψης. Είτε έχεις ευαίσθητο, είτε λιπαρό δέρμα, ο βασιλικός είναι ο σύμμαχός σου.

Πώς να τον ενσωματώσεις στη ρουτίνα σου

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενσωματώσεις τον βασιλικό στο skincare σου. Μπορείς να φτιάξεις ένα DIY toner. Βράσε μερικά φύλλα βασιλικού σε νερό, άφησέ το να κρυώσει και ψέκασέ το στο πρόσωπό σου μετά τον καθαρισμό. Το δέρμα σου θα απορροφήσει όλα τα θρεπτικά συστατικά, αφήνοντάς το απαλό και αναζωογονημένο.

Επίσης, μπορείς να προσθέσεις μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου βασιλικού στην κρέμα ενυδάτωσής σου. Το έλαιο αυτό έχει εξαιρετικές αντιβακτηριακές ιδιότητες, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις ατέλειες και ερεθισμούς, χαρίζοντάς σου ένα καθαρό και λαμπερό δέρμα.

Extra tip

Αν λατρεύεις τα μάσκες προσώπου, δοκίμασε να φτιάξεις μια μάσκα με πολτοποιημένα φύλλα βασιλικού, μέλι και γιαούρτι. Το μείγμα αυτό είναι ιδανικό για βαθιά ενυδάτωση και καθαρισμό, προσφέροντάς σου μια σπιτική εμπειρία σπα.

Ο βασιλικός, λοιπόν, μπορεί να μεταμορφώσει την περιποίηση του δέρματός σου, δίνοντάς σου τη φυσική λάμψη που πάντα ήθελες!

Διάβασε επίσης:

4 μυρωδικά για να βάλεις στο μπαλκόνι σου!

Leave a Reply

Your email address will not be published.