Κάντε level up τον πουρέ πατάτας σας με αυτήν την κρεμώδη, τυρώδη ψητή εκδοχή, που ολοκληρώνεται με dressing μουστάρδας μελιού. Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα με λουκάνικα.

Υλικά

Για τον πουρέ πατάτας

  • 2–3 πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε χοντρούς κύκλους 1εκ.
  • 20g βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • 50ml διπλή κρέμα
  • 80g cheddar, ψιλοτριμμένο, συν 50g για την επικάλυψη
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ολικής αλέσεως
  • αλάτι

Για το dressing

  • 1 κουταλιά της σούπας ρευστό μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα ολικής αλέσεως

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα και απλώς τις σκεπάζουμε με κρύο νερό. Προσθέτουμε αλάτι και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε τις πατάτες να σιγοβράσουν, αντί να βράσουν, για να τις βοηθήσετε να ψηθούν ομοιόμορφα. Μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά.
  2. Δοκιμάζουμε ότι οι πατάτες είναι έτοιμες βάζοντας ένα μαχαίρι μέσα τους. Εάν το μαχαίρι γλιστρήσει κατευθείαν μέσα, τότε είναι καλό! Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να στεγνώσουν στον ατμό τους για περίπου 3 λεπτά, αφήνοντας σε ένα σουρωτήρι πάνω από την κατσαρόλα με ζεστό νερό με μια πετσέτα από πάνω.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C. Περνάμε τις πατάτες από ένα σουρωτήρι ή σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο, γιατί αυτό θα βοηθήσει να είναι ο πουρές αφράτος. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζεστή κρέμα στις πατάτες και στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί και τη μουστάρδα. Τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  4. Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε μαζί το μέλι και τη μουστάρδα σε ένα μικρό μπολ για το dressing. Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο, περιχύνουμε με το dressing και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Στεφάνι μπριός με κράνμπερι και τσίλι