Για εσένα που ξέρεις να τρως καλά και εκτιμάς την ιταλική κουζίνα, σου έχουμε μια σούπερ πεντανόστιμη, ιταλική συνταγή που είναι εύκολο να την φτιάξεις, δύσκολο να την ξεχάσεις!

Όχι, μόνο εσύ, αλλά και οι φίλοι σου που θα τους προσκαλέσεις να δοκιμάσουν την δημιουργία σου!

Είσαι έτοιμη για την ωραιότερη Piccata Κοτόπουλου;

ΥΛΙΚΑ

• Στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα
• Αλάτι πιπέρι
• Αλεύρι
• Βούτυρο
• Ελαιόλαδο
• Ζωμός κοτόπουλου
• Εσαλότ
• Σκόρδο
• Λεμόνια
• Κάπαρη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Πώς να φτιάξετε Piccata κοτόπουλου Μέρος 1: Το τηγανιτό
1. Κόψτε τα στήθη κοτόπουλου οριζόντια – θα χρειαστείτε ένα κοφτερό μαχαίρι για αυτό! Ο λόγος που κόβετε το στήθος κοτόπουλου σε λεπτά κομμάτια είναι για να ψηθούν ομοιόμορφα κατά τη διαδικασία του τηγανίσματος. Όταν το εξωτερικό του κοτόπουλουείναι τραγανό και τελείως καφέ, το κοτόπουλο θα έχει ψηθεί.
2. Αλατοπιπερώστε τα κομμάτια του στήθους κοτόπουλου και στη συνέχεια βάλτε τους μια επικάλυψη αλευριού.
3.Τηγανίζουμε τις κοτολέτες σε συνδυασμό ελαιόλαδου και βουτύρου. Χρησιμοποιήστε κανονικό, ελαφρύ ελαιόλαδο, όχι έξτρα παρθένο — βοηθά στην αποφυγή της καύσης του βουτύρου, συν ότι μας αρέσει η γεύση και των δύο!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ PICCATA

1. Η σάλτσα piccata είναι απλά μια σάλτσα τηγανιού, που σημαίνει ότι χρησιμοποιούμε τα καλά τραγανά, βουτυρώδη κομμάτια κοτόπουλου, που έχουν μείνει στο τηγάνι, αφού τηγανίσουμε τις κοτολέτες κοτόπουλου.
2. Σοτάρετε στο τηγάνι τα εσαλότ και το σκόρδο, στο λάδι και το βούτυρο που περίσσεψε.
3. Προσθέστε περισσότερο βούτυρο, συν την απαιτούμενη κάπαρη και το χυμό λεμονιού.
4. Αλατοπιπερώνουμε λίγο

Αυτό είναι! Καλή απόλαυση!