Μια πανεύκολη συνταγή για τάρτα με βατόμουρα για να τους εκπλήξετε όλους. Σε 40 μόνο λεπτά θα έχετε ένα γευστικότατο γλυκό για να απολαύσετε με τον καφέ σας ή να σερβίρετε στους καλεσμένους σας.
Υλικά
- 2 φύλλα ζύμη με κοντή κρούστα
- 500 γραμμάρια φρέσκα βατόμουρα
- 1,5 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
- Φύλλα φρέσκου δεντρολίβανου
- 1 κουταλιά της σούπας σπόροι chia (προαιρετικά)
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά της σούπας νερό
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Κόψτε 2 κύκλους από κάθε φύλλο ζύμης και τα βάζουμε σε ταψί
Ανακατέψτε μαζί τα βατόμουρα, το καλαμποκάλευρο, το χυμό και τη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να ενωθούν. Ρίξτε με ένα κουτάλι το μείγμα βατόμουρου στο κέντρο κάθε ζύμης, αφήνοντας ένα περίγραμμα 3 εκ. γύρω από την άκρη και διπλώστε. Προσθέστε φρέσκα φύλλα δεντρολίβανου σε κάθε τάρτα.
Πιέστε τους σπόρους chia στα πλαϊνά της τάρτας με τα χέρια σας για είναι επιπλέον τραγανό. Χτυπήστε το αυγό και το νερό μαζί και αλείψτε τις άκρες της ζύμης. Ψήνετε για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
Οι τάρτες έχουν καλύτερη γεύση όταν είναι ζεστές και συνδυάζονται τέλεια με μια μπάλα παγωτού βανίλια από πάνω.