Ο χυμός παντζάρι τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Περιέχει απαραίτητες για τον οργανισμό βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Παράλληλα, όπως δείχνουν σχετικές έρευνες, συμβάλει στην ενίσχυση της αθλητικής απόδοσης και είναι τέλειο συμπλήρωμα για μια ισορροπημένη διατροφή. Όταν το παντζάρι μαγειρεύεται, χάνει ένα μέρος των πιο σημαντικών θρεπτικών συστατικών του. Όταν όμως το καταναλώνουμε ωμό σε μορφή χυμού ή smoothie μπορούμε να εκμεταλλευτούμε όλες τις ιδιότητές του.
Γι’ αυτό δοκίμασε αυτόν το χυμό με παντζάρι που ακολουθεί. Σίγουρα θα σε ενθουσιάσει και θα τον υιοθετήσεις στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σου. Θα σε γεμίσει ενέργεια ό,τι ώρα και να τον καταναλώσεις!
Υλικά
4 καρότα
2 παντζάρια
100γρ. σελινόριζα
1 κομμάτι τζίντζερ
κλωνάρια σέλερι
πάγος
αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά στον αποχυμωτή, μέχρι να γίνουν χυμός. Βρέχουμε το χείλος του ποτηριού με νερό και στη συνέχεια το πασπαλίζουμε με αλάτι. Προσθέτουμε πάγο σε ένα ποτήρι, το χυμό και ένα κλωνάρι σέλερι. Για καλύτερο αποτέλεσμα, βάζουμε το χυμό λίγη ώρα στο ψυγείο πριν τον πιούμε.
Δείτε επίσης: Μαγικός χυμός: Χάσε 3 κιλά μέσα σε 2 μέρες!
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.