Μπορεί αυτές οι νόστιμες τυρένιες μπουκίτσες να είναι λίγο χρονοβόρες αλλά σίγουρα αξίζουν τον κόπο γιατί όποιος δοκιμάσει θα τις λατρέψει και σίγουρα θα τις απολαύσει.
Υλικά
2 κουτιά κρέμα τυριού
3 μεγάλα αβοκάντο κομμένα σε κύβους
500γρ μπεικον κομμένο σε κομμάτια
1 φλιτζάνι cheddar τριμμένο
1/2 φλιτζάνι jalapenos σε κύβους
1/2 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κόλιαντρο ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο σκόρδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού καρύκευμα Cajun
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι
Για την επίστρωση
1 φλιτζάνι γάλα
1 αυγό
1 φλιτζάνι αλεύρι
1-2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά
2+ φλιτζάνια λάδι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το μπεικον μέχρι να γίνει τραγανό και στη συνέχεια το αφήνουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε για 3 λεπτά το τυρί κρέμα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αβοκάντο ανακατεύοντας καλά. Ανακατεύουμε απαλά με το αβοκάντο και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μια ώρα.
Για το πανάρισμα
Βάζουμε αλεύρι σε ένα μπολ, σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε το γάλα με το αυγό, σε ένα τρίτο μπολ βάζουμε την φρυγανιά. Παίρνουμε λίγο από το μείγμα με ένα κουτάλι και κάνουμε μπαλάκια. Τυλίγουμε κάθε μπάλα στο αλεύρι, στο αυγό και στη φρυγανιά. Τοποθετούμε το ταψί στον καταψύκτη για περίπου μια ώρα.. Τηγανίζουμε τις μπάλες για 2 λεπτά γυρίζοντας συχνά. Αφαιρούμε από το λάδι και τοποθετούμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας.