Από τις πιο αγαπημένες συνταγές όλων των εποχών είναι η παρακάτω. Και πραγματικά είναι τόσο καλή.

Υλικά

  • ½ φλιτζάνι χωρίς κουκούτσι μαύρες ελιές
  • 8 κομμάτια λιαστή τομάτα με λάδι
  • 1 κουταλιά λάδι από το βάζο της λιαστής τομάτας
  • 1 πακέτο ζύμη πίτσας
  • τυρί προβολόνε 12-15 φέτες
  • 2 φλιτζάνια σπανάκι
  • 2 φλιτζάνια κόκκινες πιπεριές από το βάζο κομμένες σε λωρίδες
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και σε ένα ταψί απλώνουμε αλουμινόχαρτο και σπρέι μαγειρέματος. Τοποθετούμε τις ελιές, τη λιαστή τομάτα και το λάδι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να αρχίσει να γίνεται πάστα. Αλευρώνουμε καλά μια επιφάνεια και απλώνουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο. Απλώνουμε το μείγμα ελιάς προσέχοντας να μη το τοποθετήσουμε στις άκρες της ζύμης και απλώνουμε το τυρί, προσθέτουμε το σπανάκι και τέλος τις πιπεριές. Τυλίγουμε τις πλευρές προς τα μέσα και στη συνέχεια τυλίγουμε όλη τη ζύμη σε ρολό. Απλώνουμε το αυγό με ένα πινέλο και ψήνουμε για 30 λεπτά.