Τι κέρασμα θα δώσεις εσύ στα παιδιά που θα έρθουν να πουν τα κάλαντα σε λίγες μέρες από σήμερα; Επίσης τι θα κεράσεις φίλους και συγγενείς με τον Χριστουγεννιάτικο καφέ; Φυσικά την παρακάτω συνταγή.
Υλικά
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι άγλυκο κακάο
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι λάδι
4 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα μέντας
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Χριστουγεννιάτικες καραμέλες
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη το λάδι και τα αυγά με σύρμα μέχρι το μείγμα να είναι ομοιογενές. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μέντα και τη βανίλια. Προσθέτουμε και τα υλικά του πρώτου μπολ ανακατεύοντας καλά. Στη συνέχεια τοποθετούμε στο μπολ μια πλαστική μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Απλώνουμε σε ένα ταψί μαι λαδόκολλα και στη συνέχεια σε ένα μικρό μπολ δίπλα μας τη ζάχαρη άχνη. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και στη συνέχεια την περνάμε από τη ζάχαρη άχνη. Τοποθετούμε το μπισκότο στο ταψί και ψήνουμε για 12 λεπτά. Όταν τα 12 λεπτά περάσουν βάζουμε μια καραμέλα στο κέντρο του κάθε μπισκότου πιέζοντας ελαφρά και αφήνουμε στον φούρνο για 2 λεπτά ακόμα. Τέλος, αφαιρούμε και μόλις κρυώσουν τελείως σερβίρουμε.