Υπάρχουν εικασίες που λένε οτι το πράσινο τσάι αποτρέπει την εμφάνιση του καρκίνου. Η σύνθεση και τα συστατικά του δε μπορούν να κατανοηθούν και να εξηγηθούν από τους επιστήμονες αν και αποτελεί αγαπημένο ρόφημα ετών.
Παρ όλα αυτά ένα κομμάτι του παζλ αποκαλύφθηκε και λέει ότι ένα συστατικό του τσαγιού μπορεί να δράσει προληπτικά και να αντιμετωπίσει την εμφάνιση και την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων στο πάγκρεας. Αυτό είναι κάτι που γίνεται όπλο στα χέρια των επιστημόνων προκειμένου να ανακαλύψουν και να δοκιμάσουν νέες μεθόδους και τρόπους θεαραπείας της ασθένειας.
Ερευνητές από τοBiomedical Research Institute του Los Angeles, μετά από τις σχετικές έρευνες, ανακάλυψαν οτι το πράσινο τσάι διαταράσσει το μεταβολισμό των καρκινικών κυττάρων στο πάγκρεας. Αυτό σημαίνει οτι η κατανάλωση τσαγιού διακόπτει την “τροφοδοσία” και την ενέργειά τους με αποτέλεσμα οχι να καταστρέφονται αλλά να μένουν πεινασμένα και άτονα.
Η ύπαρξη του στοιχείου EGCG φαίνεται να βοηθάει τα καρκινικά κύτταρα να κάνουν τον κύκλο μιας κανονικής ζωής και να πεθάνουν γρήγορα χωρίς να μπορούν να “μεγαλώσουν” και να προκαλέσουν περαιτέρω προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό. Δεν μετατρέπονται σε καρκινικούς όγκους και δεν επηρεάζουν τα ανθρώπινα όργανα.
Την ίδια στιγμή το πράσινο τσάι παραμένει μία καλή πηγή αντιοξειδωτικών, βοηθάει στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα, ενισχύει την υγεία του εγκεφάλου και μειώνει την πίεση.
Όλα αυτά λέγονται και γράφονται στο πλαίσιο ερευνών και δοκιμών και για κάτι τόσο σημαντικό και απρόβλεπτο όπως ο καρκίνος λίγη σημασία έχουν. Το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε κάθε φορά, μετά από ένα ανάλογο δημοσίευμα, είναι να βρούμε ένα επιπλέον όπλο για τη διατροφή και τον τρόπο ζωής που επιλέγουμε για να είμαστε υγιείς.