Τα ψητά κάστανα είναι ο τέλειος χειμωνιάτικος μεζές που μας ταξιδεύει στην καρδιά του φθινοπώρου και του χειμώνα. Αντί να τα ψήσετε στον φούρνο ή στη χόβολη, δοκιμάστε να τα φτιάξετε στο τηγάνι! Είναι εύκολο, γρήγορο και το άρωμα που γεμίζει το σπίτι σας θα σας κάνει να τα περιμένετε με ανυπομονησία!
Υλικά
- 500 γρ. κάστανα
- λίγο αλάτι (προαιρετικά)
- λίγο ελαιόλαδο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Χαράξτε τα κάστανα: Με ένα μαχαίρι, χαράξτε τα κάστανα από την κυρτή πλευρά τους. Αυτό θα βοηθήσει να μην “σκάσουν” κατά το ψήσιμο και να ξεφλουδιστούν πιο εύκολα μετά.
- Ζεσταίνετε το τηγάνι: Βάλτε ένα βαρύ τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και αφήστε το να ζεσταθεί καλά.
- Προσθέστε τα κάστανα: Τοποθετήστε τα κάστανα στο τηγάνι, με την πλευρά της χαραμής προς τα επάνω, και σκεπάστε το τηγάνι με ένα καπάκι. Αφήστε τα να ψηθούν για περίπου 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Ελέγξτε το ψήσιμο: Μόλις τα κάστανα αρχίσουν να μαλακώνουν και να ανοίγουν ελαφρά, δοκιμάστε ένα για να δείτε αν είναι έτοιμο. Το εσωτερικό τους πρέπει να είναι τρυφερό.
- Προσθέστε αλάτι και λάδι (προαιρετικά): Αν θέλετε, πασπαλίστε με λίγο αλάτι και ραντίστε με ελάχιστο ελαιόλαδο για έξτρα γεύση.
- Σερβίρετε: Απολαύστε τα ζεστά, κατευθείαν από το τηγάνι, σερβιρισμένα με την αγαπημένη σας ζεστή σοκολάτα ή τσάι!
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply