Το ημιμόνιμο, χτιστό μανικιούρ έχει κερδίσει πολλούς θαυμαστές τα τελευταία χρόνια, αφού προσφέρει ανθεκτικότητα, διάρκεια και τέλεια εμφάνιση για εβδομάδες. Ωστόσο, όσο εντυπωσιακό και αν φαίνεται, υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι που πρέπει να λάβεις υπόψη. Αν αναρωτιέσαι αν η διαδικασία αυτή μπορεί να επηρεάσει την υγεία των νυχιών σου, παρακάτω θα βρεις τους πιο βασικούς κινδύνους που σχετίζονται με αυτήν την τεχνική.

Φθορά και αδυνάτισμα των νυχιών

Το χτιστό μανικιούρ περιλαμβάνει τη χρήση ειδικών υλικών που «χτίζουν» τα νύχια, καθιστώντας τα πιο σκληρά και ανθεκτικά. Όμως, η συνεχής εφαρμογή μπορεί να οδηγήσει σε αδυνάτισμα των φυσικών νυχιών σου. Το τρίψιμο και το λιμάρισμα κατά την εφαρμογή ή την αφαίρεση του υλικού μπορεί να καταστρέψει την επιφάνεια του νυχιού, κάνοντάς τα πιο ευάλωτα στο σπάσιμο και τη φθορά.

Κίνδυνος λοιμώξεων

Ένας άλλος σοβαρός κίνδυνος είναι η πιθανότητα εμφάνισης μυκητιάσεων ή βακτηριακών λοιμώξεων. Όταν το υλικό δεν εφαρμόζεται ή αφαιρείται σωστά, μπορεί να παγιδευτούν υγρασία και βακτήρια κάτω από το τεχνητό νύχι. Αυτό δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη μικροοργανισμών που προκαλούν λοιμώξεις και μυκητιάσεις.

nude νύχια

Αλλεργικές αντιδράσεις

Τα χημικά που χρησιμοποιούνται στο ημιμόνιμο μανικιούρ, όπως η ακρυλική σκόνη ή τα βερνίκια, μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες. Αν παρατηρήσεις κοκκινίλες, φαγούρα ή ερεθισμό γύρω από τα νύχια ή τα δάχτυλα, μπορεί να πρόκειται για αλλεργική αντίδραση σε κάποια από τις ουσίες που χρησιμοποιήθηκαν.

Έκθεση σε UV ακτινοβολία

Κατά τη διάρκεια του ημιμόνιμου μανικιούρ, χρησιμοποιούνται λάμπες UV για να στεγνώσουν τα νύχια. Η παρατεταμένη έκθεση σε UV ακτινοβολία αυξάνει τον κίνδυνο γήρανσης του δέρματος και, σε σπάνιες περιπτώσεις, ενδέχεται να συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου του δέρματος. Μην ξεχνάς να εφαρμόζεις αντηλιακό στις παλάμες πριν από τη συνεδρία.

Πώς να προστατεύσεις τα νύχια σου

Αν επιλέγεις να κάνεις τακτικά ημιμόνιμο, δώσε στα νύχια σου διαλείμματα για να αναπνεύσουν και φρόντισε να χρησιμοποιείς προϊόντα που τα ενυδατώνουν και τα ενδυναμώνουν. Αξίζει επίσης να επιλέγεις επαγγελματίες που τηρούν υψηλά πρότυπα υγιεινής, ώστε να αποφύγεις δυσάρεστες εκπλήξεις.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.