Αυτό το γρήγορο ζυμαρικό πικνίκ ζαμπόν είναι εξίσου νόστιμο ζεστό ή κρύο. Δοκιμάστε το σε lunch boxes ή για χαλαρά δείπνα, καθώς και για πικνίκ φυσικά.
Συστατικά
- 250g ζυμαρικά σε σχήμα της επιλογής σας
- 6 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 1 κουταλιά της σούπας ρευστό μέλι
- 1 κουταλάκι αγγλική μουστάρδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένες νιφάδες τσίλι (ή 2 κουταλιές της σούπας πιπέρι καγιέν)
- 100g μαγειρεμένο γάμο ή ζαμπόν
- 1 πιπεριά (οποιοδήποτε χρώμα), ξεσποριασμένη και κομμένη σε κοντές λωρίδες
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε αλατισμένο νερό που βράζει. Όταν ψηθεί, τα στραγγίζουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη. (Εάν τα χρησιμοποιείτε σε συσκευασμένα γεύματα, ξεπλύνετε τα ζυμαρικά σε ένα σουρωτήρι κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό μέχρι να κρυώσουν.)
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη μαγιονέζα, το μέλι, τη μουστάρδα και τις αποξηραμένες νιφάδες τσίλι μαζί. Προσθέστε τα βρασμένα ζυμαρικά, το ζαμπόν, την πιπεριά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατέψτε καλά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και σερβίρουμε. (Εάν το παίρνετε για μεσημεριανό γεύμα σε πακέτο, βάλτε το σε ένα δοχείο με καπάκι και διατηρήστε το δροσερό.)
Καλή απόλαυση και καλές βόλτες!
Διάβασε επίσης:
Τάρτες με μαρμελάδα φράουλα: Το καλοκαιρινό γλυκό για όλα τα γούστα!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;