Μια απλή συνταγή για σούπα μπιζελιού επόμενου επιπέδου με τραγανή, τηγανητή πανσέτα. Τόσο απλό, αλλά αρκετά κομψό για να χρησιμεύσει ως ορεκτικό για δείπνο.
Συστατικά
- 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
- 500gκατεψυγμένα μπιζέλια
- 10g φρέσκα φύλλα εστραγκόν
- πρέζα αλάτι
- 4 πολύ λεπτές φέτες πανσέτα (κομμένες στην πιο λεπτή δυνατή ρύθμιση)
Μέθοδος
- Ζεσταίνουμε το ζωμό κοτόπουλου σε μια κατσαρόλα μέχρι να σιγοβράσει. Προσθέστε τον αρακά και σιγοβράστε για 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το εστραγκόν και αλατίζουμε.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε για μερικές σύντομες φέτες σε μια σούπα με τραχιά υφή. Επιστρέψτε τη σούπα στην κατσαρόλα και κρατήστε τη ζεστή σε χαμηλή φωτιά.
- Χρησιμοποιώντας μια λαβίδα, ζεστάνετε κάθε φέτα πανσέτα πάνω από τη φλόγα αερίου της εστίας σας για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ροδίσει. (Εναλλακτικά, προθερμάνετε το γκριλ σας στην υψηλότερη ρύθμιση, στρώστε τις φέτες πανσέτα σε ένα ταψί και ψήστε για 1-2 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανές.)
- Για να σερβίρετε, ρίχνετε τη σούπα σε μπολ. Σπάμε την τραγανή πανσέτα σε κομμάτια και πασπαλίζουμε από πάνω τη σούπα.
Καλή επιτυχία!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;