Μια απλή συνταγή για σούπα μπιζελιού επόμενου επιπέδου με τραγανή, τηγανητή πανσέτα. Τόσο απλό, αλλά αρκετά κομψό για να χρησιμεύσει ως ορεκτικό για δείπνο.

Συστατικά

  • 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
  • 500gκατεψυγμένα μπιζέλια
  • 10g φρέσκα φύλλα εστραγκόν
  • πρέζα αλάτι
  • 4 πολύ λεπτές φέτες πανσέτα (κομμένες στην πιο λεπτή δυνατή ρύθμιση)

Μέθοδος

  1. Ζεσταίνουμε το ζωμό κοτόπουλου σε μια κατσαρόλα μέχρι να σιγοβράσει. Προσθέστε τον αρακά και σιγοβράστε για 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το εστραγκόν και αλατίζουμε.
  2. Μεταφέρετε το μείγμα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε για μερικές σύντομες φέτες σε μια σούπα με τραχιά υφή. Επιστρέψτε τη σούπα στην κατσαρόλα και κρατήστε τη ζεστή σε χαμηλή φωτιά.
  3. Χρησιμοποιώντας μια λαβίδα, ζεστάνετε κάθε φέτα πανσέτα πάνω από τη φλόγα αερίου της εστίας σας για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ροδίσει. (Εναλλακτικά, προθερμάνετε το γκριλ σας στην υψηλότερη ρύθμιση, στρώστε τις φέτες πανσέτα σε ένα ταψί και ψήστε για 1-2 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανές.)
  4. Για να σερβίρετε, ρίχνετε τη σούπα σε μπολ. Σπάμε την τραγανή πανσέτα σε κομμάτια και πασπαλίζουμε από πάνω τη σούπα.

Καλή επιτυχία!