Λαχταριστά γλυκόξινα κεφτεδάκια που μπορείτε να συνδυάσετε με ρύζι και σουσάμι.

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά γαλοπούλα, κοτόπουλο ή μοσχάρι
  • Σάλτσα σόγιας
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • μαύρο πιπέρι
  • 1/4 φλιτζάνι λάδι αβοκάντο
  • 3 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
  • 1/4 φλιτζάνι μέλι
  • 1 μεγάλο κεφάλι μπρόκολο, κομμένο σε μπουκίτσες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • νιφάδες τσίλι
  • 1-2 κουταλιές της σούπας σουσάμι

 

Εκτέλεση

Για τα κεφτεδάκια

Συνδυάστε το κρέας με 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας, 1 κουταλιά τζίντζερ, φρέσκα κρεμμυδάκια και μια πρέζα πιπέρι σε ένα μπολ. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Αλείψτε τα χέρια σας με λάδι και τυλίξτε το κρέας σε μπαλάκια μεγέθους κουταλιάς της σούπας.

Τοποθετήστε 2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο σε ένα μπολ. Ρίξτε τα κεφτεδάκια για να καλυφθούν και πάρτε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο και ανακατέψτε με 2 κουταλιές της σούπας νερό.

Για την σάλτσα.

Σε ένα βάζο, χτυπήστε ελαφρά μαζί 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας, 1/4 φλιτζάνι μέλι και 1/3 φλιτζάνι νερό. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τα κεφτεδάκια και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 8 λεπτά.

Στο τηγάνι, προσθέστε το μπρόκολο και μαγειρέψτε, για 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο, το τζίντζερ και τις νιφάδες τσίλι και μαγειρέψτε 1-2 λεπτά. Ρίξτε τη σάλτσα μελιού και αφήστε να πάρει μια βράση, βράζουμε 3-4 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα κεφτεδάκια. Περιχύστε με τη σάλτσα και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα. Ρίξτε τον πολτό από το καλαμποκάλευρο και μαγειρέψτε άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να καλύψει τα κεφτεδάκια.