Μια βραδιά ταινίας προϋποθέτει άνετα ρούχα, μεγάλη οθόνη, μια κινηματογραφική παραγωγή της αρεσκείας μας και φυσικά ένα γευστικό snack. Πλέον, περνάμε πολύ χρόνο στο σπίτι και μαγειρεύουμε συχνά. Για ένα 2ωρο όμως αφιερωμένο στον κινηματογράφο, χρειαζόμαστε κάτι απολαυστικό που να μας θυμίζει το cinema που τόσο πολύ στερηθήκαμε φέτος. Γι’ αυτό σου έχουμε το τέλειο snack που δεν είναι άλλο από τα αγαπημένα μας pop corn. Βέβαια, εδώ δεν αναφερόμαστε στην κλασική εκδοχή! Φτιάξε τα απόψε εμπλουτισμένα με φυστικοβούτυρο και καραμέλα. Ακόμα και στην περίπτωση που η ταινία δεν είναι καλή, αυτά τα pop corn εγγυόνται ένα χαρούμενο βράδυ αγκαλιά με το μπολ!
Υλικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κούπα καλαμπόκι
1/2 κούπα φυστίκια
2/3 κούπας καστανή ζάχαρη
2/3 κούπας σιρόπι καραμέλα
2 1/2 κ.σ. βούτυρο
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κούπα φυστικοβούτυρο
1 κ.γ βανίλια
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε μέσα στην κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κουνάμε την κατσαρόλα ώστε να καλυφθεί καλά η βάση με το λάδι. Ρίχνουμε το καλαμπόκι και ανακατεύουμε με κουτάλα να λαδωθεί. Βάζουμε καπάκι στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε 4 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να σκάει. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φυστίκια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη, το σιρόπι, το βούτυρο και το αλάτι. Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια και το φυστικοβούτυρο. Απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τα pop corn. Τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Ρίχνουμε τα pop corn σε ένα ταψί και τα βάζουμε στο φούρνο. Τα ψήνουμε για 1 ώρα.
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.