Ο πουρές πατάτας είναι ένα εύκολο φαγητό, πάει με πολλά άλλα φαγητά και το λατρεύουν τα παιδιά μας (όπως και εμείς). Σήμερα, σας έχουμε μία εναλλακτική για τον κλασικό πουρέ πατάτας με ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι. Η παραλλαγή αυτή του κλασικού πουρέ θα τον κάνει πιο κρεμώδη και γευστικό. Έτοιμοι;
Τι θα χρειαστείτε για τον πουρέ πατάτας;
- 5-6 πατάτες μέτριου μεγέθους
- 3 γεμάτες κουταλιές από στραγγιστό γιαούρτι με 10% λιπαρά
- αλάτι και πιπέρι
- φρέσκια ρίγανη για το ντεκόρ
Εκτέλεση της συνταγής
- Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε τες σε μεγάλους κύβους.
- Σε μία κατσαρόλα καλύψτε τες με νερό και βράστε τες μέχρι να γίνουν πολύ μαλακές.
- Απομακρύνετε από την φωτιά. Ρίξτε το νερό που έμεινε από την βράση σε ένα μπολ και αφήστε να κρυώσει.
- Με ένα πιρούνι ή σε ένα μπλέντερ λιώστε τις πατάτες. Ρίξτε λίγο λίγο το στραγγιστό γιαούρτι.
- Για να γίνει πιο κρεμώδης ο πουρές ρίξτε λιγάκι από το νερό στο οποίο βράσατε τις πατάτες.
- Ρίξτε όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε.
Τι άλλο μπορείτε να προσθέσετε προαιρετικά;
Εάν είστε φίλοι του σκόρδου, προσθέστε στον πουρέ λίγο σκόρδο. Ταιριάζει πολύ εάν φάτε τον πουρέ με χοιρινό κρέας.
Μπορείτε να ρίξετε και 2-3 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για να ενισχύσετε την γεύση και να απογειώσετε την διατροφική αξία του πουρέ.
Ο πουρές πατάτας είναι έτοιμος για κατανάλωση! Καλή απόλαυση!